середа, 11 січня 2012 11:40

У Тегерані підірвали вченого-фізика
6

Фото: Фото: Reuters

На півночі Тегерана в середу, 11 січня, був убитий професор фізики Тегеранського технічного університету, вчений-ядерник Мостафа Ахмаді Рошан, передає іранське інформагентство Фарс. Він підірвався на бомбі, закладеній під його автомобіль невідомою особою на мотоциклі.

У результаті теракту постраждали також двоє місцевих жителів, які опинилися недалеко від місця події. Цю інформацію підтвердив заступник губернатора Тегерана Сафар Алі Братлу. Тим часом агентство Reuters передає, що, за даними свідків, жертвами теракту стали дві людини.

Заступник губернатора Тегерана звинуватив у теракті Ізраїль, який, за словами чиновника, провокує озброєний конфлікт і намагається зірвати парламентські вибори в Ірані, заплановані на березень.

ФОТОРЕПОРТАЖ: Різдво по-нігерійськи: три теракти, десятки загиблих

32-річний Ахмаді Рошан спеціалізувався на нафтовій промисловості і керував відділом у ядерному центрі в Натанзі, де розташований завод зі збагачення урану.

Вбивство відбулося в день другої річниці теракту, в результаті якого 11 січня 2010 загинув інший іранський фізик-ядерник Маджид Шахріарі. Тоді ж було скоєно замах на ще одного вченого-ядерника Ферейдуна Аббасі. Він отримав поранення, але вижив. В обох випадках невідомі на мотоциклах закріплювали вибухові пристрої на машинах, в яких знаходилися вчені. Також у січні 2010 року стався замах на третього вченого Алі Мохаммаді. Біля його машини вибухнув замінований мотоцикл.

Зараз ви читаєте новину «У Тегерані підірвали вченого-фізика». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути