Ексклюзиви
четвер, 26 грудня 2013 13:22

У Таїланді поліція сльозогінним газом і кулями розганяла акції проти влади: постраждали 26 осіб
15

У Таїланді з листопада не вщухають антиурядові протести
Фото: Фото: Reuters
Більшість госпіталізованих маніфестантів постраждали від сльозогінного газу і гумових куль
У лікарню доставлені троє поліцейських

Під час зіткнень в столиці Таїланду постраждали 26 осіб. Як повідомляють в мерії Бангкоку, 23 людини, які виступають на боці опозиції, доставлені в столичні лікарні для надання медичної допомоги.

Більшість госпіталізованих маніфестантів постраждали від сльозогінного газу і гумових куль, які поліція застосувала під час зіткнення. У той же час у лікарню доставлені троє поліцейських, один з них отримав кульове поранення в плече, повідомляє урядовий Центр забезпечення правопорядку. За даними цієї структури, маніфестанти застосовують вогнепальну зброю.

Ще двоє поліцейських постраждали від сльозогінного газу - маніфестанти кидають каністри з ним назад у співробітників правоохоронних органів.

Раніше повідомлялося, що члени виборчкому Таїланду завершили реєстрацію партій на позачергові парламентські вибори, які мають відбутися 2 лютого, в четвер вони на вертольотах залишили будівлю, в якій працювали весь ранок і яке штурмували опозиційні демонстранти. Як повідомляє Третій національний телеканал Таїланду, вертольоти вивезли також представників політичних партій та кількох поліцейських, які отримали поранення при захисті будівлі, розташованої на території стадіону у Бангкоці.

У Таїланді з листопада не вщухають антиурядові протести. Активісти виступають проти зв'язків уряду Таїланду з екс-главою уряду Таксином Чінаватом. 8 грудня глава уряду Йінглак Чинават оголосила про розпуск парламенту і призначення дострокових виборів депутатів на 2 лютого. Тим не менш, опозиційні лідери заявили, що цього недостатньо, і зажадали негайного відходу Чинавата з поста прем'єра.

Зараз ви читаєте новину «У Таїланді поліція сльозогінним газом і кулями розганяла акції проти влади: постраждали 26 осіб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути