понеділок, 01 серпня 2022 20:02

Спецтема: Війна Росії проти України

У так званій ДНР шиють справи п'ятьом воїнам-легіонерам

У так званій ДНР вирішили "судити" ще п'ятьох полонених іноземців. Нібито "верховний суд ДНР" отримав нову справу по них.

Про це повідомили в російській службі BBC.

Це Пребег Векослав з Хорватії, Джон Гардінґ, Ділан Гілі й Ендрю Гілл з Великої Британії та Матіас Ґуставссон зі Швеції. Окупанти заявляють, що всі полонені іноземці входили до полку "Азов". Їм пред'являють звинувачення в найманстві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Маємо готуватися до довгої війни. Бачимо, що робить артилерія на полі бою" – боєць Ян Трчка

Ендрю Гілл – член Інтернаціонального легіону оборони України. Спікер легіону Дам'єн Маґру заявляв про його зникнення 13 червня. Згодом російські пропагандисти показували на телебаченні Гілла з перев'язаною лівою рукою та імпровізованою пов'язкою на голові.

Автор: колаж
   Іноземці (зліва направо) Векослав Пребег, Ділан Хілі, Ендрю Хілл та Джон Хардінг потрапили в полон до окупантів. Їх збираються “судити”.
Іноземці (зліва направо) Векослав Пребег, Ділан Хілі, Ендрю Хілл та Джон Хардінг потрапили в полон до окупантів. Їх збираються “судити”.

Волонтер Ділан Гілі зник 25 квітня разом з іншим волонтером Полом Юрі, який помер у полоні. Готували евакуацію мирних мешканців з району на південь від Запоріжжя.

Джон Гардінґ потрапив у полон у Маріуполі в травні. Російські пропагандисти знімали з ним відео, де розповідав, що був парамедиком з 2018 року і нібито є членом полку "Азов". У ролику він звертався до свого прем'єра Бориса Джонсона й заявляв, що йому може загрожувати смертна кара.

Векослав Пребег воював на боці ЗСУ в Маріуполі. Взяття його в полон МЗС Хорватії підтвердило 7 травня. Російські пропагандисти публікували з ним відео, на яких хорват повторював російські фейки про "нацистів" в полку "Азов".

Інформації про полоненого Матіаса Ґуставссона у відкритих джерелах немає.

Бойовики так званої ДНР раніше "засудили" до смертної кари трьох іноземних воїнів, які захищали Україну.

Так званий верховний суд ДНР заявив про "вирок" британцям Ейдену Асліну, Шону Піннеру і марокканцю Саадуну Брагіму. Згодом полонені оскаржили свої вироки.

Зараз ви читаєте новину «У так званій ДНР шиють справи п'ятьом воїнам-легіонерам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути