пʼятниця, 02 листопада 2012 09:17

У Сумах зловили педофіла, який розбестив 18 школярок

У Сумах зловили педофіла, який розбестив 18 школярок
Серед потерпілих є навіть діти правоохоронців. Фото: world.fedpress.ru

У Сумах заарештували 64-річного чоловіка, якого підозрюють у розбещенні 18 неповнолітніх школярок. Правоохоронці кажуть, що мають докази того, як чоловік заманював дітей до себе додому, пригощав вином, знімав на фото та відео інтимні сцени і шантажував цим дівчат. Усе це певний час лишалося таємницею, бо ж діти мовчали, та й сам любитель школярок був відомою в Сумах людиною, пише ТСН.

Першою жертвою розпусника стала школярка, що мешкала по сусідству. 12-річна дівчина не раз заходила до нього у гості. Зрештою, вперше спробувала вина - саме в той день для неї почалося доросле життя.

Як змусити дитину мовчати, чоловік добре знав.

"Після першого разу, коли відбувалася фотозйомка, включався так званий шантаж, і змушував в подальшому дівчаток приходити до нього і надавати сексуальні послуги", - пояснив керівник кримінальної міліції у справах дітей УМВС Сумської області Олег Нетудихаткін.

Це тривало більш ніж півроку, до приватного будинку чоловіка приходили нові школярки. Їх приводили ті, хто вже був на гачку фотошантажу. Допомагала з новою клієнтурою і його 20-річна знайома.

І все ж одна з потерпілих таки зізналася батькам, які й звернулися до правоохоронців. Чоловіка заарештували після чергового злочину. З'ясувалося, він уже сидів за зґвалтування неповнолітньої. В 1968, коли йому було 20 років, чоловік був засуджений за зґвалтування до п'яти років позбавлення волі.

Затриманого підозрюють у розбещенні щонайменше 18 дівчат 12-ти та 13-ти років. Серед потерпілих є навіть діти правоохоронців. Справжнім шоком для батьків стало те, що вони не раз бачили кривдника по телевізору.

"Ця людина відома в місті Суми, вона займала деякий час низку посад серед охорони природного середовища, був керівником різних ступенів", - говорить перший заступник прокурора Сум Сергій Маслюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російський педофіл 100 разів ударив ножем зґвалтовану півторарічну дівчинку

Свою провину затриманий цілком заперечує, мовляв, усі стосунки були добровільними. Зі свідчень потерпілих школярок, вони справді самі приходили до чоловіка в гості задля спілкування, порад та із запитаннями, які соромилися ставити батькам.

"Швидше за все, дівчинка бачила в цьому чоловікові батька, дідуся, вона довіряла йому, вона не підозрювала про те, що дана людина може зробити або погано, або соромно, або боляче. Більш того, якщо ця людина є знайомим, що поширено в понятті педофілії, діти довіряють, вони йдуть слідом за людиною, якій довіряють", - пояснює психіатр Олена Балинська.

За розбещення неповнолітніх чоловікові загрожує 5-річне ув'язнення. Зараз він у СІЗО, чекає на експертизи, зокрема, і психіатричну. Тим часом, за ДНК правоохоронці перевірять його на причетність до скоєння таких злочинів у інших областях.

Зараз ви читаєте новину «У Сумах зловили педофіла, який розбестив 18 школярок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути