четвер, 19 травня 2022 13:12

Спецтема: Війна Росії проти України

У столиці викрили шахрайську схему оренди житла для переселенців

У столиці викрили шахрайську схему оренди житла для переселенців
Підозрюваний розміщував в інтернеті оголошення про оренду неіснуючого житла в західних областях країни. Фото: t.me/pgo_gov_ua

Столичні правоохоронці викрили чергову шахрайську схему оренди житла для переселенців на території Києва, Полтавської та Кіровоградської областей.

Група осіб, використовуючи торговельні інтернет-платформи, "продавала" товари, яких не існує. З початком збройної агресії Росії проти України вона почала "здавати в оренду" вигадане житло, повідомив Офіс генерального прокурора в четвер.

"Під час слідства викрили одного з учасників цієї схеми - мешканця Київської області. Підозрюваний розміщував в інтернеті оголошення про оренду вигаданого житла в західних областях країни. Отримавши авансовий платіж від громадян, які через воєнні дії були вимушені залишити свої домівки, він переставав виходити з ними на зв'язок, а гроші привласнював. Зараз установили вісім потерпілих від такої схеми", - ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Псевдоволонтери купували на пожертви автомобілі та телефони

Чоловіку вже повідомили про підозру за фактом заволодіння чужим майном шляхом обману, скоєному з використанням електронно-обчислювальної техніки. За місцем проживання підозрюваного провели обшук. Правоохоронці вилучили гроші, мобільні телефони, флешки й банківську картку.

Зараз обирають затриманому запобіжний захід. Встановлюють інших учасників шахрайської схеми.

Вінницькі поліцейські викрили зловмисників, які обіцяли евакуювати людей за гроші. Учасники злочинної схеми обіцяли перевезти людей із Маріуполя в безпечні області. Після отримання передоплати не виходили на зв'язок.

Зараз ви читаєте новину «У столиці викрили шахрайську схему оренди житла для переселенців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути