неділя, 06 листопада 2022 20:35

Спецтема: Війна Росії проти України

У США спростували заяву Ірану щодо дронів для РФ

У США спростували заяву Ірану щодо дронів для РФ
Заява Ірану про те, що там надали "обмежену" кількість дронів-камікадзе Росії за кілька місяців до початку війни в Україні, не відповідає дійсності. Фото: Getty Images

Заява Ірану про те, що там надали "обмежену" кількість дронів-камікадзе Росії за кілька місяців до початку війни в Україні, не відповідає дійсності.

Про це заявив спеціальний представник США з Ірану Роберт Меллі. За його інформацією, тільки цього літа до РФ відправили десятки дронів та інструкторів, які допомагають окупантам використовувати їх проти українських цивільних, передає "Голос Америки".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В МЗС відреагували на визнання Іраном постачання дронів до Росії

"Вони переправили десятки дронів до Росії лише цього літа і мають своїх військових фахівців в окупованих частинах України, які допомагають Росії використовувати їх проти українських цивільних", – заявив Меллі.

Раніше міністр закордонних справ Ірану Хосейн Амір Абдоллахіян вперше визнав, що його країна постачала дрони Росії, але нібито лише до початку повномасштабної війни та в обмеженій кількості.

Іран найближчим часом відправить Росії сотні нових дронів-камікадзе, якими Росія б'є по цивільній інфраструктурі України, а також тактичні балістичні ракети ближнього радіуса дії, за даними української розвідки та американського телеканалу CNN.

У Сполучених Штатах Америки заявили: поки що немає підтверджень, що Іран передав ракети РФ

Зараз ви читаєте новину «У США спростували заяву Ірану щодо дронів для РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути