середа, 10 травня 2023 07:31

Спецтема: Війна Росії проти України

У США прокоментували збиття Україною російської ракети "Кинджал"

У США прокоментували збиття Україною російської ракети "Кинджал"
Українські військові збили російську гіперзвукову ракету "Кинджал" за допомогою ЗРК Patriot. Фото: wikipedia.org

У США прокоментували інформацію про першу в історії збиту російську гіперзвукову ракету "Кинджал". У міністерстві оборони США підтвердили, що українські військові збили російську гіперзвукову ракету "Кинджал" за допомогою ЗРК Patriot.

Це вперше в історії вдалося знищити ракету такого класу. Повідомлення українських Повітряних сил про збиття ракети на брифінгу прокоментував речник Пентагону Патрік Райдер, передає Gazeta.ua.

"Коли мова заходить про готовність України, її інвентарю або відомостей про перехоплення ракет, я можу підтвердити, що вони збили російську ракету "Кинджал", застосувавши систему протиракетної оборони Patriot", ‒ сказав Райдер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна має все для деокупації територій - Блінкен

"Кинджал" ‒ це авіаційний ракетний комплекс із високоточною гіперзвуковою аеробалістичною ракетою. Ці ракети запускають з літаків-носіїв, після чого вони летять із гіперзвуковою швидкістю, що в 10 разів перевищує швидкість звуку, й маневрують в польоті.

Ракета здатна вражати і нерухомі, й мобільні цілі. Бойова частина еквівалентна 4 тис. кг тротилу.

Після запуску ракета піднімається на висоту близько 20 км, а потім падає на ціль, як звичайна балістична ракета. Через це її важко збити системами ППО. Основним носієм ракет комплексу "Кинджал" є модифікований літак МіГ-31К.

Українські військові збили російську ракету "Кинджал" під час нічної атаки 4 травня у небі на Київщині. Знищили її системою Patriot. Ракету Х-47 випустив МіГ-31К з території Росії.

Patriot раніше ніколи не працювали з таким типом цілей, як "Кинджали". Але ця система може перехоплювати балістичні цілі. Українські сили вирішили спробувати збити "Кинджал" та їм це вдалося.

Зараз ви читаєте новину «У США прокоментували збиття Україною російської ракети "Кинджал"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути