Ексклюзиви
середа, 26 лютого 2020 19:58

У справі Шеремета розсекречують матеріали слідства

У справі Шеремета розсекречують матеріали слідства
У справі про вбивство журналіста Павла Шеремета розсекречують матеріали слідства. Фото: Новинарня

У справі про вбивство журналіста Павла Шеремета триває процес розсекречення матеріалів понад 500 негласних слідчих дій.

Проводиться 32 судові експертизи. Про це 26 лютого повідомили представники групи слідчих, які здійснюють досудове розслідування.

"У зв'язку з підвищеною увагою суспільства та з метою повного і прозорого процесу розслідування резонансного злочину слідчі постійно інформують про хід розслідування вбивства Павла Шеремета. Водночас, попри публічні заяви, насправді підозрювані відмовляють органу досудового розслідування в участі у слідчих діях. Таким чином процес проведення слідчих дій ускладнюється", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У справі Шеремета збирають докази - генпрокурор

Йдеться про відмову Яни Дугарь від дачі показів у ході допиту як підозрюваної та проведення низки експертиз: почеркознавчої, судово-психіатричної.

Щодо інших підозрюваних: Андрій Антоненко відмовився від проведення слідчого експерименту та дачі показів у ході допиту, а Юлія Кузьменко – від проходження судово-медичної й габітоскопічної експертиз. Окрім того, і Андрій Антоненко, і Юлія Кузьменко відмовилися від одночасного допиту.

Усі троє підозрюваних відмовилися від проходження поліграфа. При цьому Яна Дугарь раніше брала участь у такому дослідженні, ініційованому стороною захисту, а Юлія Кузьменко давала згоду на його проведення.

Підозрюваним у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета подовжили запобіжні заходи. Ветерана АТО і музиканта 41-річного Андрія Антоненка і дитячого кардіохірурга 40-річну Юлію Кузьменко залишили у СІЗО. Військову медсестру 26-річну Яну Дугарь - під нічним домашнім арештом. Антоненко, за версією слідства, був організатором групи по ліквідації Шеремета. Дугарь проводила розвідку неподалік місця вбивства, а Кузьменко привела в дію вибухівку під автомобілем журналіста у липні 2016-го року.

Зараз ви читаєте новину «У справі Шеремета розсекречують матеріали слідства». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути