субота, 01 грудня 2018 12:00

У справі про вбивство Гандзюк затримали учасника АТО

У справі про вбивство Гандзюк затримали  учасника АТО
Співробітники Служби безпеки України затримали у справі про вбивство Катерини Гандзюк учасника АТО Андрія Наливайко. Фото: ПІК

У п'ятницю, 30 листопада, в Києві співробітники Служби безпеки України затримали у справі про вбивство Катерини Гандзюк херсонця, учасника АТО Андрія Наливайко.

Наливайко приїхав до Києва до батька. Свідки розповідають, що на вулиці зупинився джип, з якого вибігло троє людей і поклали його на асфальт, повідомляє "ПІК".

Наливайко підписав виклик за повісткою до слідчого. Як повідомило джерело, у справі Андрій проходить як можливий свідок. Вранці в суботу його хочуть допитати ще раз.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Комісія у справі Катерини Гандзюк заслухає ймовірних причетних до її смерті

Сам активіст повідомив на власній сторінці у Facebook, що під час та після затримання над ним знущалися та погрожували зброєю.

"Держава нарешті віддячила мені за Майдан та участь в Російсько-Українській війні за чесну та не змінну позицію. Щойно прибув до Києва я вийшов з машини та пройшовши декілька кроків до метро, під'їхав чорний джип, з задніх дверей вийшов хлопець показово тримаючи руку за пазухою. Прийнявши цю особу за злочинця та відчувши загрозу своєму життю я почав втікати, дана особа дістала зброю та погналася за мною погрожуючи нею в досить людяному місці, під ризиком отримати кулю я призупинився і мене вклали на землю. Три особи представились працівниками СБУ. З натягнутою шапкою на очі та в кайданках через деякий час я опинився в лісі. Де без адвоката був зроблений допит мене. Лише надвечір мене доставили на поселення в СБУ на Володимирську та дали підписати заднім числом повістки, де я являюсь свідком", - написав Наливайко.

Він попросив підтримки у активних містян, журналістів та політиків.

"Адже мої права було порушено лише тому що я відкрито заявляв про крадіжку бюджетних коштів та відкрито називав імена причетних також ставив під сумнів роботу ТСК по Гандзюк яка розглядає питання лише з власного ракурсу та не чує Херсонців".

31 липня 2018-го на активістку Катерину Гандзюк напали та облили кислотою. Вона отримала 40% опіків тіла, пережила 11 операцій. Боролася за життя три місяці, але 4 листопада у відділенні Київського опікового центру померла.

Після цього у парламенті створили тимчасову слідчу комісію. Генеральний прокурор Юрій Луценко протестував проти створення ТСК і 6 листопада оголосив, що йде з посади. Таке рішення він прийняв "через спекуляції політиків навколо смерті Гандзюк". Луценка обурив витік інформації про одну з версій вбивства активістки та намір нардепів створити слідчу комісію ще до завершення справи слідчими органами. У відставку його не відправили.

Зараз ви читаєте новину «У справі про вбивство Гандзюк затримали учасника АТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути