середа, 01 квітня 2020 15:12

У справі нападу на Стерненка з'явився новий свідок: замовником називає Труханова

  Сергій Стерненко
Сергій Стерненко

Один із безпосередніх свідків організації нападу на одеського активіста Сергія Стерненка вперше розповів про замовника, мотиви нападників та ціну, яку пропонували заплатити виконавцеві замаху. На сайті ZN.ua опубліковане ексклюзивне відео, в якому він розкриває деталі, що раніше не були відомі ані суспільству, ані офіційному слідству.

Як тільки адвокати переконаються що свідку нічого не загрожує, показання будуть долучені адвокатами до матеріалів слідства.

На умовах анонімності безпосередній свідок розповів про своє близьке знайомство з одним із найманців, які напали на Сергія Стерненка, — Іваном Кузнєцовим. Свідок також детально розповів про особисту розмову з Кузнєцовим напередодні нападу.

За словами свідка, він вирішив дати показання, бо дружив з Іваном Кузнєцовим, особисто чув від нього про планування замаху на Стерненка, а також про те, хто саме займався організацією нападу. Цією людиною був їхній спільний знайомий Олександр Подобєдов. Саме Подобєдова свідок звинувачує в загибелі свого друга Кузнєцова. Чоловік вирішив говорити, бо, на його переконання, організатор злочину, який втягнув Кузнєцова у кримінал, досі не покараний.

За словами свідка, Іван Кузнєцов мешкав у місті Чорноморськ на Одещині, мав фінансові й сімейні проблеми і вживав наркотики, через що був змушений шукати легких грошей. Він познайомився з Олександром Подобєдовим і почав на нього працювати. Переважно це була охорона різних об'єктів, але інколи Подобєдов займався й рейдерством.

Чоловік, який це розповів, заявив, що раніше і сам працював з Подобєдовим, а тому, своєю чергою, допомагав мер Одеси Геннадій Труханов.

За словами свідка, за чотири дні до нападу на Стерненка, 20 травня 2018 року, Кузнєцов зустрівся з ним і повідомив, що Подобєдов отримав від Труханова замовлення "поламати нациста Стерненка", який йому заважає. Кузнєцов шукав для цієї справи співвиконавця і пропонував заплатити за це 1 000 доларів.

Навесні 2018 року Іван Кузнєцов та Олександр Ісайкул напали на активіста Сергія Стерненка та його дівчину Наталію Усатенко під їхнім будинком в Одесі. Стерненко активно оборонявся, і під час його самооборони Іван Кузнєцов загинув.

У середу, 1 квітня 2020 року, Сергій Стерненко у себе в Facebook заявив, що реальною причиною звільнення заступника Генерального прокурора Віктора Трепака стала відмова виконувати злочинні вказівки по його справі.

Зараз ви читаєте новину «У справі нападу на Стерненка з'явився новий свідок: замовником називає Труханова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути