пʼятниця, 23 липня 2021 15:07

У спортивному таборі потруїлися діти й дорослі

У спортивному таборі потруїлися діти й дорослі
У спортивному таборі на Прикарпатті масове отруєння. В лікарню потрапили 16 дітей. Фото: facebook.com/dpssif

У спортивному таборі "Таємниця Карпат" у селі Яблуниця Івано-Франківської області масово потруїлися діти й дорослі.

Усі скаржилися на загальну слабкість, підвищену температуру, нудоту, блювоту, болі в животі й розлад шлунка, повідомила пресслужба Головного управління Держспоживслужби в Івано-Франківській області.

"До відпочинкового комплексу прибули 215 дітей 6-16 років, а також дорослі – 22 батьків і 11 тренерів із Харківської, Чернігівської, Сумської, Вінницької та Київської областей. Загалом госпіталізували 18 осіб, із них 16 дітей до 16 років. Під час оформлення в лікарні скаржилися на загальну слабкість, температуру +37-37,6°C, нудоту, кількаразову блювоту, болі в животі, проноси. Станом на 23 липня всі потерпілі в задовільному стані", - ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Отруєння в Харкові: кількість постраждалих зростає

Фахівці служби спільно з поліцією почали епідемічне розслідування. Під час перевіряння в таборі зафіксували 62 порушення, які могли призвести до спалаху.

Табір не входив в обласну мережу закладів відпочинку та оздоровлення дітей. Його не перевіряли на готовність для заїзду дітей, він не мав дозвільних документів на право приймати вихованців, а в дітей не було медичних довідок.

Також керівництво табору не погодило меню з Держпродспоживслужбою. Будівлі установи не відповідали санітарним нормам і потребували ремонту. Їдальні не вистачало, щоб розмістити всіх дітей одночасно.

Крім того, табір забезпечений якісною питною водою, а гаряча вода в крані подавалася за графіком. Також багато порушень зафіксували під час оброблення харчових продуктів для дітей. Наприклад, режим харчування не відповідав нормам, страви готували з порушеннями, не дотримувалися правил миття посуду.

Зазначається, що в НП є вина й організаторів відпочинку. Вони не перевірили, у яких умовах відпочиватимуть діти. Нині готується розпорядження про тимчасове припинення роботи дитячого табору на 10 днів до усунення порушень.

На Одещині з харчовим отруєнням до лікарні потрапили шестеро дітей, які приїхали до табору на футбольні змагання. Попередньо встановили, що діти харчувалися в їдальні на території закладу, після чого їм стало зле.

Зараз ви читаєте новину «У спортивному таборі потруїлися діти й дорослі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути