понеділок, 07 травня 2012 10:08

У Шостці в недобудованому будинку молоду пару розчавило плитою

Мешканці міста Шостка, що на Сумщині, обурені бездіяльністю міської влади та міліції, котра призвела до загибелі двох дітей. Вимагають закрити недобудований будинок, аби туди не ходили сторонні.

1 травня у селі Свірж, Шосткинського району на Сумщині поховали десятикласника Андрія Чечуна. 28 квітня він разом зі своєю дівчиною 16-річною Валерією Бежевець упали з недобудованої багатоповерхівки. Обох привалила зверху бетонна плита.

28 квітня Валерія та Андрій подалися на недобудовану девятиповерхівку по вулиці Дзержинського неподалік 6-ого будинку. Вирішили піднятися на найвищий 9-й поверх, поспостерігати за салютами. Балконів у будівлі немає, лише плити. На одній з них стали Валерія з Андрієм. За кілька хвилин плита упала униз. Підлітків привалило бетонною плитою зверху.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тіло Євгена Дикого знайшли на пляжі

Молоді юнаки, котрі сиділи унизу викликали швидку, випадкова перехожі – міліцію та МНСників. Валерія від отриманих травм загинула на місці. Андрій залишився живим.

"О 23 годині вечора до нас надійшов виклик, – кажуть у шосткинському райвідділі МНС. – Приїхали разом з медиками. Ті констатували смерть дівчини. Хлопець був іще живий, але отримав сильні травми. Постійно питав у нас: "Що з Лєрою?"

За добу Андрій Чечун помер у реанімації. Його травми виявилися несумісними з життям.

"Андрій був путящий хлопець – не пив. Не палив, займався багато спортом. Дуже хокеєм захоплювався, – розказує подруга загиблого Марина Польнікова, 16 років. – Зустрічався десь з пів року з Лерою. Вона спокійна, урівноважена, добра дівчина була. Цього року закінчувала 11-й клас. Казали, що до випускного навіть сукню купила і тут таке сталося…. Школу закінчила, а на випускний власний не встигла…."

Будинок по вулиці Дзержинського, де сталася трагедія, недобудований вже більше 20 років. Ніяких заходів по недопущенню сторонніх осіб на будівництво міська влада не прийняла.

"Це жах, – скаржиться сумчанка Євгенія, котра живе неподалік. – За 20 років будинок фактично кришиться. Скільки тут живу, весь час там то бомжі сновигають, то алкоголіки п'ють, то підлітки і діти бігають. Могли б уже хоч сторожа поставити, чи закрити перший поверх, аби вище ніхто не піднімався. Навіть після трагедії там гуляють діти…"

В міськвідділі міліції пояснюють що проводять перевірку.

"Я особисто розбираюся з обставинами, котрі призвели до загибелі дітей. Будемо разом з міською владою приймати якісь міри, щоб такого більше не сталося, – розповів начальник міськвідділу Шостки Олександр Ємельяненко.

 

Зараз ви читаєте новину «У Шостці в недобудованому будинку молоду пару розчавило плитою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути