Ексклюзиви
вівторок, 10 вересня 2024 12:48

У Смілі "авторитет" побив ветерана: за справу взялося МВС

У Смілі "авторитет" побив ветерана: за справу взялося МВС
Поліція вже відкрила кримінальне провадження. Фото зі сторінки Анатолія Терещенка

У місті Сміла Черкаської області місцевий кримінальний авторитет Вадим Долотенко побив військового і змусив його вибачатися на камеру.

За фактом побиття колишнього військовослужбовця у Смілі слідчі поліції під процесуальним керівництвом прокуратури розслідують кримінальне провадження, повідомила 10 вересня Нацполіція.

"Всі винні будуть притягнуті до відповідальності. Щодо дій поліцейських керівництвом главку розпочато службове розслідування. Розслідування знаходиться на контролі голови Національної поліції", - йдеться у повідомленні.

Військовий Анатолій Гончаренко написав у Facebook про ситуацію на дорозі, де невідомі чоловіки створили аварійну ситуацію та ображали його літніх батьків. Він хотів ідентифікувати водія для вирішення конфлікту. Долотенко побачивши допис, сам призначив зустріч, під час якої погрожував Анатолію. Він побив його і змусив публічно вибачитися за те, що військовий нібито поставив під сумнів його "авторитет" публікацією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Напад на працівників ТЦК в Івано-Франківській області: чотирьом чоловікам загрожує тюрма

"Ганебна ситуація у Смілі. Ніхто й ніколи не має права принижувати ветеранів. Все, що відбулось, отримає належну і жорстку реакцію правоохоронців. Вже розпочато кримінальне провадження. Всі факти будуть встановлені. Голова Нацполу доповів мені про перші результати та розпочату службову перевірку щодо дій (чи, вірніше, можливої бездіяльності) місцевих поліцейських. Кожен з воїнів, всі наші люди заслуговують на повагу та верховенство права. Так і має бути", - відреагував міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

Поліція розпочала кримінальне провадження за фактом хуліганських дій у Смілі. Водночас щодо дій працівників поліції керівництвом Головного управління в Черкаській області розпочато службове розслідування.

"Побачив ганебний випадок нападу на військовослужбовця на лікуванні в місті Сміла. Цей випадок має бути на особистому контролі Міністра внутрішніх справ та генерального прокурора. Направив офіційні звернення на обох та звернувся до профільного комітету проконтролювати ситуацію. Чекаємо на швидку реакцію", - заявив у вівторок голова фракції "Слуги народу" Давид Арахамія.

Відреагували також в Офісі генпрокурора:

"Розпочато розслідування за фактом побиття військовослужбовця на Черкащині. Під час моніторингу мережі Інтернет за результатами опрацювання оприлюдненого відео та інформації правоохоронці з'ясували, що 3 вересня між чоловіками відбувся конфлікт, поєднаний з вимаганням грошових коштів. Під час цього конфлікту було нанесено тілесні ушкодження військовослужбовцю", - сказано в повідомленні.

Наразі військовослужбовця визнано потерпілим у кримінальному провадженні. Встановлюються всі обставини та учасники вчинення злочину.

Хід досудового розслідування взято на контроль керівництвом Черкаської обласної прокуратури.

В Ворохті місцеві жителі здійснили напад на блокпост Територіального центру комплектування і побили машину співробітника. Військовослужбовець був поранений та воював.

Зараз ви читаєте новину «У Смілі "авторитет" побив ветерана: за справу взялося МВС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути