вівторок, 18 грудня 2012 17:18

У селі під Києвом люди замерзають без електроенергії

В селі Мила, що за 26 кілометрів від столиці уже 10 днів проблеми з енергопостачанням. Світло відключають до 15 разів на день. Опалення, практично, у всіх електричне. Через це селяни змушені користуватись генераторами. Валерій Яремчук, який мешкає на вулиці Шевченка 5 уже спалив більше 100 літрів бензину.

"Мусимо мерзнути. Опалення в мене на електриці. Купив генератор. Включаю його, як тільки вимикають світло. На бензин уже потратив більше тисячі гривень. Економити не можу, бо в мене маленька дитина. Добре, що є в одній кімнаті камін. Батько рубає дрова і постійно його топить. В тій кімнаті тримаємо дитину", - розповів милянин.

Валерій Яремчук живе у селі вже сім років. Проблеми із електрикою вже не вперше.

"Кожної зими такі незручності. Тому генератор завжди на готові. Але такого, як зараз ще не було. Світла немає 10 днів. З'являється на кілька хвилин і знову зникає. А було три дні, що зовсім не вмикали", - пригадує чоловік.

Інший мешканець Мили Леонід Щербатюк на генератори потратив шість тисяч гривень.

"В мене один генератор не витримав — згорів. Купив вчора другий. Заплатив 3 тисячі гривень. Виходу іншого немає, мусимо тратитись, аби не замерзнути" - розповів Щербатюк.

Сільський голова Тарас Дідич пояснив, що світло зникло через обрив проводів.

"Між селами Мила і Петрушки обірвались дроти. Через це зникло електропостачання, - сказав сільський голова.

В "Київобленерго" пояснили, що проблеми з електропостачанням виникли через різку зміну погоди. Зокрема, через налипання мокрого снігу на конструкціях.

"У зв'язку із ситуацією, що склалася, до відновлювальних аварійних робіт залучений увесь персонал товариства. Оператори контактного центру "АЕС Київобленерго" працюють в посиленому режимі та за подовженим графіком. Бригади робітників докладають максимум зусиль, щоб відновити електропостачання в найкоротші терміни", - запевнили в прес-службі "Київобленерго".

Без електропостачання залишаються 77 населених пунктів.

Зараз ви читаєте новину «У селі під Києвом люди замерзають без електроенергії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

27

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути