четвер, 10 грудня 2015 11:43

У СБУ розповіли подробиці антитерористичної операції у Києві та Харкові

У СБУ розповіли подробиці антитерористичної операції у Києві та Харкові
Фото: bbc.com

Силовики затримали сімох диверсантів, які планували масштабні теракти у Києві із застосуванням десятків вибухових пристроїв.

Про це повідомила прес-секретар СБУ Олена Гітлянська, передає Gazeta.ua.

"Сьогодні вночі у Києві та Харкові було затримано 6 членів диверсійно-розвідувальної групи. Ще один чинив спротив і був знешкоджений. Також хочу звернути увагу на те, що троє затриманих є громадянами Російської Федерації", - зазначила Гітлянська.

У свою чергу керівник апарату голови СБУ Олександр Ткачук наголосив, що бійці СБУ знищили саме керівника диверсійної групи.

"Перед тим, як розпочати захоплення терористів-членів диверсійно-розвідувальної групи, наші співробітники повинні були вивести у безпечне місце дитину. Один із терористів відкрив вогонь із автоматичної зброї і поранив одного нашого співробітника, він зараз перебуває у стабільному стані...

Сьогодні зранку затримано ще одну особу. Тільки у тому помешканні, де був вчинений активний супротив, виявлено 8 саморобних вибухових пристроїв, які були начинені засобами ураження - важкими металевими елементами. Якби ці пристрої були застосовані у мирних містах нашої країни, то навряд чи вдалося б уникнути жертв серед мирного населення.

Ще в одній із квартир, де були проведені затримання (саме громадян Російської Федерації) і обшуки, було виявлено ще 23 саморобних вибухових пристрої, гранатомет, значну кількість гранат, автоматичної зброї, набоїв", - розповів Ткачук.

Окремо він відзначив затримання диверсанта у Харкові.

"Фігурант справи - член диверсійної групи, який був затриманий у Харкові, обгрунтовано підозрюється і у слідства є докази його безпосередньої причетності до закладення вибухового пристрою 6 грудня біля приміщення Київського суду міста Харкова", - повідомив керівник апарату голови СБУ.

Зараз ви читаєте новину «У СБУ розповіли подробиці антитерористичної операції у Києві та Харкові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути