понеділок, 12 лютого 2007 16:01

У Росії розкрита мережа примусової солдатської проституції

У Росії розкрита мережа примусової солдатської проституції

У правозахисну організацію "Солдатські матері Петербургу" звернувся новобранець з військової частини в Санкт-Петербурзі. За його словами, крім здирництва, тортур електричним струмом, побиття металевими табуретами, солдати, які служать вже не перший рік, примушували призовників займатися проституцією.

Якщо грошей для "дідів" не було - відправляли в місто жебрачити, якщо приносили мало - били і пропонували піти простішим шляхом - займатися чоловічою проституцією, розповіла про лист солдата співголова "Солдатських матерів" Елла Полякова.

Керівництво штабу внутрішніх військ і військова прокуратура знали про те, що відбувалося в цій частині, заявив правозахисник Руслан Ліньков. Він сказав, що північно-західний прокурор внутрішніх військ Олександр Рева визнав факт чоловічої проституції в цій військовій частині.

За словами Лінькова, у створенні клієнтської мережі брали участь високі чини з командування частини. Він заявив, що клієнтами солдатів-повій були навіть генерали внутрішніх військ і співробітники ФСБ.

За інформацією правозахисників, солдатська проституція в петербурзькій військовій поставлена на потік. У жертв є навіть список адрес так званих "клієнтів", до яких слід звертатися у разі браку грошей.

Записники зі списками клієнтів (телефони і імена) передавалися від "покоління" до "покоління". Вони зідзвонювалися, домовлялися про зустріч, і за ними приїжджали. "Робота" траплялася майже щодня. Крім клієнтів зі списків були і ті, хто вечорами приходив на КПП і говорив, що потрібен солдат. Іноді солдатів будили посеред ночі.

У той же час командир частини Олександр Борк заявив, що він не має відомостей про сексуальні послуги, які примусово надають молоді солдаті стороннім людям з метою отримання за це грошей, пише Newsru.com.


Зараз ви читаєте новину «У Росії розкрита мережа примусової солдатської проституції ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути