четвер, 17 листопада 2022 07:41

Спецтема: Війна Росії проти України

У Росії рекламують примусове всиновлення дітей з України – ISW

У Росії рекламують примусове всиновлення дітей з України – ISW
Росія посилено рекламує вивезення і примусове всиновлення українських дітей – ISW. Фото: t.me/s/dnipropetrovskaODA

Росіяни почали неприховано рекламують примусове усиновлення українських дітей.

Про це свідчить відзняті ролики за участю кількох українських дітей з Донбасу, яких усиновили в російські сім'ї, повідомив американський Інститут вивчення війни (ISW).

Аналітики проаналізував ролики про вивезення і примусове всиновлення українських дітей. У відео стверджується, що російські маріонеткові чиновники вивезли понад 150 тис. дітей з Донбасу лише 2022 року.

Аналітики вказали на той факт, що російський дитячий омбудсмен усіляко підтримує примусове вивезення українських дітей і всиновлення їх у РФ. Вона навіть сама всиновила дитину, вивезену з окупованого Маріуполя на Донеччині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти незаконно депортували кілька тисяч дітей з Херсонщини в РФ

"Програми примусового усиновлення та депортації дітей під виглядом відпочинку та реабілітації, ймовірно, складають основу масової російської кампанії з депопуляції, що може становити порушення Конвенції про запобігання злочину геноциду та покарання за нього і є ширшими зусиллями з етнічної чистки", – йдеться в огляді.

Тим часом засновник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин продовжує утверджуватися як центральна фігура в провійськовій ультранаціоналістичній спільноті РФ, ймовірно, переслідуючи амбітні політичні цілі, кажуть дослідники.

Так званий "кухар Путіна", швидше за все, думає про створення "консервативного руху", який може стати політичною партією.

Окупанти під приводом евакуації та нібито на відпочинок вивозять українських дітей з тимчасово окупованих територій України в РФ.

17 жовтня віцепрезидент Єврокомісії Жозеп Боррель заявив, що викрадення російськими військовими українських дітей є воєнним злочином.

14 листопада пресслужба Офіса президента повідомила, що з початку повномасштабної війни росіяни депортували з України понад 10,7 тис. дітей. Міжнародне гуманітарне право класифікує такі дії агресора як воєнний злочин.

Зараз ви читаєте новину «У Росії рекламують примусове всиновлення дітей з України – ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути