понеділок, 07 травня 2012 17:01

У Росії мітингувальників відправляють у армію

У Росії мітингувальників відправляють у армію
У відділеннях поліції затриманих опозиціонерів змушували підписувати повістки. Фото: lenta.ru

Більше 100 затриманих під час опозиційних виступів 6 травня отримали повістки до військкомату, повідомляє "Інтерфакс" з посиланням на помічника військового комісара Москви Валерія Астаніна.

За його словами, понад сімдесят осіб з тих, хто отримав повістки, ухилялися від "заходів, пов'язаних з призовом на військову службу". Точна кількість вручених повісток не називається.

Напередодні повідомлялося, що в деяких відділеннях поліції затриманих опозиціонерів змушували підписувати повістки під загрозою додавання нових адміністративних статей в протокол про затримання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Третє "пришестя" Путіна ознаменувалося кривавим розгоном протестувальників

Ще перед опозиційними виступами 6 травня повідомлялось, що до кожного відділення поліції буде приставлений представник військкомату, який буде вручати повістки.

"Йдеться про набір і відправлення призовників у війська. Поки їм будуть вручені тільки повістки, а в військкоматі з ними розберуться, що робити далі", - заявляв Астанін.

Кампанія з вручення повісток, судячи з усього, продовжилася і сьомого травня. Як написав у твіттері фінансовий аналітик Олександр Орлов (так його представила його знайома, журналіст "Власті" Олеся Герасименко), йому дали повістку до військкомату після затримання на Нікітському бульварі.

"Марш мільйона", який пройшов 6 травня, обернувся зіткненнями опозиції з поліцейськими. Травми отримали як співробітники поліції, так і опозиціонери. У відділення поліції були доставлені сотні затриманих.

7 травня виступи, але менш масштабні, продовжилися. Активісти збиралися біля готелю "Національ", щоб зустріти кортеж Володимира Путіна, який їхав на свою інавгурацію. Проте поліція відтіснила опозиціонерів в Газетний провулок. Пізніше були затримані активісти, які спробували зустріти кортеж на Арбаті. Затримання продовжилися на Бульварному кільці. В результаті поліція відзвітувала про 120 затриманих.

Акції приурочені до інавгурації Володимира Путіна, який, з точки зору протестувальників обраний незаконно.

 

Зараз ви читаєте новину «У Росії мітингувальників відправляють у армію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

65

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути