Ексклюзиви
пʼятниця, 21 вересня 2012 10:57

У Рівному спецназівці штурмом брали пенсіонера, який забарикадувався і хотів вбити родину
7

Спецназівцям довелося штурмувати житло пенсіонера
Фото: Фото: Прес-служба МВС
Дід почав “чудити” за кілька днів до інциденту
В квартирі старого знайшли цілий арсенал
Набої, ножі, детонатори - це не весь перелік, що знайшли у квартирі
Пенсіонер наставив рушницю на рідню

Бійці спецпідрозділів "Беркут" та "Сокіл" взяли штурмом оселю агресивного 76-річного жителя Рівного. У середу 19 вересня старий чоловік несподівано заявив своїм родичам, що вб'є їх. А щоб погроза не була голослівною - наставив на них Вінчестер, який 20 років лежав без діла.

Пенсіонер проживає в одній з багатоповерхівок міста. У трикімнатній квартирі він мешкає на самоті вже багато років. Однак щодня його навідували дві доньки, щоб приготувати їсти та прибрати у хаті.

"Близько 22-ої вечора ми отримали сигнал від 41-річної рівнянки. Жінка була сильно перелякана – сказала, що батько погрожує їм з сестрою", - розповідають у міліції. – "Вони прийшли провідати тата, а він став неадекватним. Пенсіонер раптом забарикадувався у квартирі і заявив, що вб'є першого, хто переступить поріг".

Разом з правоохоронцями на місце виїхала бригада "швидкої допомоги" та психолог.

Начальник обласного управління з боротьби з організованою злочинністю Анатолій Поплавський став вести перемовини з впертим дідом, доки спецназівці штурмували його житло.

Діда оточили і відібрали рушницю – вона була незаряджена. Його доньки також зайшли у квартиру. Чоловік одразу поцікавився, чому вони прийшли так пізно.

"Невідомо, що дід хотів цим сказати. Але стало очевидно, що залишати його самого уже не можна. Передали чоловіка в руки медиків", - додають міліціонери. – "Та найбільше здивував склад боєприпасів, який виявили під час обшуку в його квартирі".

Як виявилося, пенсіонер зберігав у себе цілий арсенал зброї. У нього знайшли гладкоствольну рушницю "Вінчестер", 505 патронів різного калібру, магазин для автомата Калашникова, три мисливські ножа і три довгих леза, та ще 14 металевих стрижнів, що схожі на детонатори.

Дід почав "чудити" за кілька днів до інциденту. Спершу сусіди побачили його у під'їзді, коли він хотів піти з дому – хоча до цього пересувався по своїй кімнаті маленькими кроками та з дерев'яною палицею.

А минулої п'ятниці пенсіонер раптом визвірився на доньок – йому здалося, що його переселили в інше житло. Хоча у своїй квартирі чоловік мешкає понад 30 років.

Доньки старого чоловіка кажуть, що він хворий на цукровий діабет та хворобу Паркінсона. Через свій вік уже погано бачить та чує, постійно приймав прописані лікарями заспокійливі та снодійні ліки.

Зараз ви читаєте новину «У Рівному спецназівці штурмом брали пенсіонера, який забарикадувався і хотів вбити родину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути