середа, 16 жовтня 2013 11:48

У Рівному 6 людей отруїлися рибою з магазину

У Рівному 6 людей отруїлися рибою з магазину
Фото: zakaz.ua

П'ятеро дорослих та одну 3-річну дитину госпіталізували з отруєннями в стані середньої важкості в інфекційне відділення Рівненської центральної міської лікарні. Вони отруїлися смаженою мойвою, яку купили в продуктовому магазині на вул. Соборній, 338 в обласному центрі.

"Купила смажену мойву для 3-річної доньки. Буквально через годину після вечері дитині стало погано. Болів шлунок, пронос. Різко піднялася температура. Довелося викликати "швидку", - згадує Світлана Колесник. Жінку разом з донькою госпіталізували в інфекційне відділення центральної міської лікарні.

Зі схожими симптомами до лікарні потрапили ще четверо мешканців обласного центру. Усі постраждалі купували смажену мойву в одному й тому ж магазині.

"Ми завжди брали в цьому магазині рибу. Такого раніше ніколи з нами не траплялося", - дивується рівнянин Володимир Прокопчук.

Медики діагностували в чотирьох постраждалих гостре інфекційне захворювання - сальмонельоз. У двох хворих - гострі кишкові отруєння. Фахівці державної санітарно-епідеміологічної служби взяли на дослідження страви, якими торгували в магазині.

"Обстеження пройшли всі працівники магазину. У них не було виявлено збудників інфекційних захворювань. Було взято також п'ять проб страв на дослідження в лабораторію. Бактерії сальмонели знайшли саме в смаженій мойві, яку й купували постраждалі", - пояснює Ірина Бондарчук, начальник відділу Рівненської міської санепідемслужби.

Медики кажуть, що стан здоров'я постраждалих задовільний. Однак, їх випишуть з лікарні не раніше кінця цього тижня. Власника магазину, який торгував рибою з сальмонелою, оштрафують на 450 грн.

Зараз ви читаєте новину «У Рівному 6 людей отруїлися рибою з магазину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути