Ексклюзиви
неділя, 16 квітня 2023 20:14

Спецтема: Війна Росії проти України

У Повітряних силах розповіли про нову тактику російських обстрілів

У Повітряних силах розповіли про нову тактику російських обстрілів
Росія нині обстрілює ті українські регіони, до яких може дістати. Фото: mil.in.ua

Російські загарбники навесні змінили тактику своїх обстрілів України.

Тепер вони здебільшого обстрілюють території до яких можуть дістати. Про це в ефірі національного телемарафону розповів речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, передає Gazeta.ua.

"Всі звикли з осені-зими чути про масовані обстріли всієї України, коли ворог фактично застосував увесь свій стратегічний арсенал крилатих ракет і випустив їх по об'єктах нашої критичної інфраструктури. Зараз це змінилося. З весни ворог передусім атакує південні, східні та північні області. Куди може дістати тією зброєю, там і атакує", ‒ сказав Ігнат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ігнат розповів, яку зброю очікує Україна від Заходу на черговому "Рамштайні"

Він також нагадав дані української розвідки, які свідчать, що кілька місяців тому Росія мала на зберіганні 7 тисяч ракет для С-300. Чимало з них уже використано.

"Треба розуміти, в якому стані ці ракети, якщо вони готові до застосування. Як вони зберігалися, чи не відсиріли. Тому не можна точно сказати, скільки у них є боєздатних, бо як вже неодноразово бачили при застосуванні С-300, їх знаходили на території Росії. Вони не долітали", ‒ зазначив Ігнат.

Однак, за його словами, Росія може виготовляти нові ракети для С-300 та С-400. А нещодавно з'явилась інформація про відновлення виробництва в РФ ракет Х-50.

"Можливо, взялись за неї, тому що мають з чого робити й, можливо, тому, що вона дешевша. Це така сама крилата ракета, як Х-101, в принципі її можна збивати засобами ППО", ‒ розповів Ігнат.

Після 16 квітня Україна отримає зенітно-ракетні комплекси Patriot. Ніхто зараз не зможе назвати чіткіші терміни, заявив речник командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат.

Росія з осені 2022 року випустила по України 850 крилатих ракет різних типів. Серед них були й високоточні та далекобійні "Калібри", Х-101, "Іскандери".

Зараз ви читаєте новину «У Повітряних силах розповіли про нову тактику російських обстрілів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути