субота, 16 грудня 2023 14:51

Спецтема: Війна Росії проти України

У Повітряних силах пояснили, чому повітряні тривоги стали довшими

У Повітряних силах пояснили, чому повітряні тривоги стали довшими
Вночі проти 16 грудня російські загарбники вчергове атакували Україну ударними дронами. Фото: Getty Images

Російські загарбники запускають дрони типу Shahed із вечора, вони маневрують через великий запас ходу й не одразу можуть заходити на ціль.

Після вибиття ворога з правого берега Херсонщини на лівий росіяни почали пускати їх з Криму, через це повітряна тривога триває довше. Про це в ефірі телемарафону повідомив речник Повітряних сил Юрій Ігнат.

"Запускають Shahed, як правило, хвилями, вони розлітаються, маневрують. Запас ходу в них великий. Це двигуни внутрішнього згоряння. Той маршрут, який проклали їм оператори на місці пуску, той й залишається в "пам'яті". Вони таким чином намотують круги, можуть кружляти довкола області, не тільки по прямій, а потім вже заходити на ціль", - розповів Ігнат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ігнат повідомив, скільки високоточних далекобійних ракет залишилося у Росії

Як відзначив речник Повітряних сил, пуски починаються, як правило, з вечора та тривають до пізньої ночі, доки наші захисники не знищать останній ворожий дрон.

"Раніше їх пускали з Херсонської області, перші пуски, коли Сили оборони ще не вигнали ворога на лівий берег Дніпра. Після цього вони перейшли в Крим. Тривалість польоту стає більшою, швидкість Shahed середня 150 км/год, тому так і відбувається", - пояснив Ігнат.

Ігнат припустив, що раніше ворог запускав Shahed більше по прямій. Зараз же терористи ставлять перед собою інші цілі: знайти слабкі місця; виявити місця, де знищили БпЛА, врахувати інформацію й запустити подальші групи безпілотників; навантажити протиповітряну оборону.

Вночі проти 16 грудня російські загарбники вчергове атакували Україну ударними дронами.

Противник застосував 31 БпЛА типу Shahed-136/131. Силами та засобами протиповітряної оборони знищено 30 ворожих дронів. Про це вранці повідомив Генштаб Збройних сил України.

Загалом минулої доби ворог завдав двох ракетних та 23 авіаційних ударів по Україні. Здійснив 40 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах.

Зараз ви читаєте новину «У Повітряних силах пояснили, чому повітряні тривоги стали довшими». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути