Ексклюзиви
середа, 01 квітня 2020 20:04

У пологовому померла друга жінка з коронавірусом

У пологовому померла друга жінка з коронавірусом
У перинатальному центрі в Івано-Франківську від коронавірусу померла 60-річна жінка, якій проводили планову операцію. Фото: pravda.if.ua

У перинатальному центрі в Івано-Франківську померла 60-річна жінка, якій проводили планову операцію. Посмертно у неї підтвердили коронавірусну інфекцію. Це вже друга смерть від хвороби у цьому пологовому.

Жінка померла ще 30 березня, але про це стало відомо тільки 1 квітня. Мала багато хронічних захворювань. Не виключено, саме через них і померла, кажуть медики. Коронавірус у неї виявили вже після смерті, йдеться у ТСН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Інфіковані лікарі та пацієнтки з температурою: що відбувається в центрі, де від COVID-19 померла породілля

Першою, у кого посмертно підтвердили COVID-19, була 37-річна породілля. Спочатку лікарі заявляли, що вона була в Польщі і не зізналася в цьому. Тепер кажуть, з-за кордону повернувся її чоловік. У їхньої новонародженої доньки також взяли аналізи на вірус. Результатів досі немає.

Щодо інших пацієнтів, які могли з ними контактувати, то медики говорять про одну жінку. Відомо, що четверо працівники перинатального мають підтверджений діагноз коронавірусу. Керівник медзакладу запевняє, що із хворими пацієнтками вони не контактували.

Тож закривати на карантин перинатальний центр, як хотіли спочатку, вже не планують. Адже там, каже його керівник, є умови на випадок госпіталізації пацієнток із коронавірусом.

37-річна жінка була планово госпіталізована до обласного перинатального центру Івіано-Франківська 10 березня. За 20 днів у неї різко підскочила температура, почалася задуха. Того ж дня жінка народила доньку. Але її стан погіршувався - була підключена до апарату штучної вентиляції легень. 31 березня жінка померла. Коронавірус у неї підтвердили уже посмертно.

Зараз ви читаєте новину «У пологовому померла друга жінка з коронавірусом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути