неділя, 09 квітня 2023 11:58

У ПЦУ прокоментували виправдання Онуфрія щодо російського паспорта

У ПЦУ прокоментували виправдання Онуфрія щодо російського паспорта
За даними розслідувачів, митрополит РПЦ в Україні Онуфрій має російське громадянство. Фото: pravda.com.ua

Митрополит РПЦ в Україні Онуфрій своїми заявами лише довів ментальну залежність від "русского мира".

Так пояснення Онуфрія щодо його російського паспорта прокоментував митрополит Православної церкви України Євстратій Зоря. Про це він написав у Facebook.

"У нього не лише громадянство російське, у нього ментальна залежність від "русского мира", якої він не лише не позбувся, але навпаки – цінує та плекає її, як щось особливо важливе. Для нього Лавра в Росії – жаданий райок. Я давно переконаний, що для Гундяєва "русский мир" – лише технологія збереження і поширення влади, сам він в цю всю лабуду не вірить. А ось м. Онуфрій вірить. Щиро. Від душі", ‒ зазначив Зоря.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Монашки у спідницях" і "бандити в рясах". Як живе "Паша Мерседес" під Києвом та що про нього кажуть сусіди

Митрополит Євстратій також порівняв реакцію представників РПЦ в Україні на скандал із російським громадянством Онуфрія з реакцією на історію з піснею про "матінку-Русь".

Тоді представники РПЦ також відразу назвали це фейком, а коли довели, що спів був і регулярно, то випустили "безглузде виправдання".

"Онуфрій особисто поширює плутане пояснення, що він "вважає себе громадянином України", а питанням паспорта "не цікавився". Просто хотів "завершити життя в Троїце-Сергієвій лаврі", – пише Євстратій Зоря.

Представник Російської православної церкви в Україні, митрополит Онуфрій (Орест Березовський) має російський паспорт. Про це йдеться у журналістському розслідуванні Михайла Ткача. Журналісти знайшли російські паспорти у більш ніж 20 служителів РПЦ в Україні.

Після оприлюднення розслідування Онуфрій заявив, що не вважає себе громадянином Росії. Однак визнав, що раніше мав російський паспорт, якого нібито позбувся.

Зараз ви читаєте новину «У ПЦУ прокоментували виправдання Онуфрія щодо російського паспорта». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути