неділя, 03 листопада 2013 17:19

У Пакистані затримано талібів, що розстріляли українців, МЗС - сумнівається

У Пакистані затримано талібів, що розстріляли українців, МЗС - сумнівається

Поліція Пакистану заарештувала 18 осіб, які можуть бути причетні до організації теракту біля підніжжя гори Нанга Парбат. Правоохоронці запевняють: четверо із затриманих - таліби, які безпосередньо розстріляли наших альпіністів, - повідомляє "Сегодня".

Нагадаємо, в ніч з 22 на 23 червня трагічно загинули 11 людей, які вирушили в експедицію в Пакистан. У наметовому таборі на висоті 4200 м на них напали терористи: вивели на вулицю і розстріляли, серед загиблих - троє харків'ян: Ігор Свергун, Дмитро Коняєв і Бадаві Кашаев.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українських альпіністів розстріляли в помсту за вбивство бен Ладена

Під час допитів нальотчики зізналися: вони були одягнені в підроблену поліцейську форму і спочатку планували тільки викрасти іноземців, щоб отримати викуп. Однак під час нападу житель Китаю нібито вчинив опір, після чого терористи і відкрили вогонь.

Правда, в МЗС України не впевнені, що пакистанські правоохоронці затримали справжніх убивць альпіністів. " Підозрювали вже дуже багатьох, тому напевно можна буде повірити у їхню провину лише після судового вироку. Що ж стосується компенсацій сім'ям загиблих, то пакистанська сторона як і раніше мовчить", - повідомив в. о. голови департаменту інформаційної політики МЗС України Євген Перебийніс.

Зараз ви читаєте новину «У Пакистані затримано талібів, що розстріляли українців, МЗС - сумнівається». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути