понеділок, 18 лютого 2013 16:21

Спецтема: Українське бездоріжжя

"У нас немає доріг, а є тільки напрямки". До Укравтодору принесли поламані запчастини автомобілів
6

Фото: Фото Сергія Старостенка

Сьогодні, близько 50 столичних водіїв пікетували державне агентство автомобільних доріг України. Під входом до будівлі поскладали пробиті шини, поламані бампера та інші запчастини від автомобілів. Так хотіли показати, як страждають власники автомобілів від незадовільного стану автомобільних доріг в Україні.

Близько 12:00 біля входу до будівлі палить киянин Антон Салаваєв. В руці тримає частину важеля кермової системи власного автомобіля "Деу Ланос". Вона відлетіла від авто, коли він їхав по столичній окружній дорозі в районі Одеської площі.

"Вертався з роботи додому, навіть не гнав, їхав десь 40 кілометрів на годину. Коли обганяв маршрутку попав в яму, десь сантиметрів двадцять була. Її снігом присипало, я і не побачив. Чую удар, потім оп, вже щось скрипить і машину веде в сторону. Вже потім на СТО сказали, що від удару обірвало важіль. Ремонт в дві тисячі гривень обійшовся, і тиждень без машини, бо на станції, таких бідолах як я опинилось ще десять",- Салаваєв показує місце розлому на деталі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт пояснив, як чиновники на ремонті наших доріг стають мільйонерами

В цей час, учасники акції розкладають дерев'яний столик, на ньому збирають підписи для передачі в держагентство. Розтягують банери "Укравтодор будь мужиком, зроби дороги. бл...ь", "народ вимагає такі дороги, які є в Кончу-Заспу та Петрівці", "Держи вора из Автодора". Автоматичні двері входу до будівлі блокують двома шинами, між ними скидають поламані запчастини. Охорона будівлі не заважає активістам, вони замикається в середині.

"Давай виходи до народу, поясни чому в нас доріг немає, - під двері пробирається позафракційний нардеп Олег Ляшко. Його обступають журналісти та учасники акції. Ляшко бере з рук помічника фару та кладе на шини біля входу, - ось це фара з мого "Рейнж Ровера". Я їхав по Стратегічному шосе під Києвом, коли попав в яму. Машину повело і врізався в другу машину. В протоколі ДАІ так і написано - ДТП від незадовільного стану дороги. Ось мені ремонт влився в декілька тисяч гривень.

"Пане Олеже, це не політичний мітинг. Так що ви пропонуєте? - кричать йому з натовпу.

"Я тут як киянин, я 23 роки живу в Києві, і 20 з них є водієм. І всі ці роки бачу які погані дороги. Треба гнати цю владу, бо вона тільки краде. Нехай вийдуть вони до нас і пояснять, чого після Євро на ремонт ніякі гроші не виділяють. З бюджету цього року викинули статтю на ремонт доріг в 2 мільярди гривень, - кричить у відповідь.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трактор із причепом перекинувся через ями на дорозі

Державна агентство автомобільних доріг України займається підготовкою пропозицій щодо формування державної політики у сфері дорожнього господарства та розробляє стратегію розвитку дорожнього господарства країни.

З синім бампером у руках пробивається через натовп активістів та журналістів киянин Ігор Тищенко. Двометровий бампер несе на плечах. Каже його зламав на столичній вулиці Івана Лепсе, коли їхав додому на минулих вихідних.

" На дорозі попав в яму і так грюкнув, що він відлетів. Тепер готую судовий позов до Київавтодору, я їм так це не спущу. Ремонт тільки обійшовся в 3,5 тисячі гривень, нехай це мені компенсують та моральну шкоду також. Перед зимою робив ремонт ходової системи, все поміняли, нове поставили. Коли міняв бампер то пройшов діагносту, ходова зносу розбита в пух і прах, - кидає на купу бампер.

Активісти оголошують свої вимоги. Вимагають найближчим часом відремонтувати українські дороги та показати графік за яким це будуть виконувати. Їх пишуть у відкритому листі, під яким можуть підписатись всіх охочі.

"Дороги перетворились на анекдот — їх у нас немає, а є напрямки. Кожен автомобіліст, який потрапляє в яму, по-перше, згадує чиюсь маму, потім Укравтодор, а потім "покращення". Ми прийшли змусити "Укравтодор" виконувати свою роботу і ремонтувати дороги. Ми розуміємо, що за дороги відповідають і інші структури, але саме магістралями займаються тут", - каже Андрій Черніков, організатор акції.

Крім депутата Олега Ляшка, учасників акції прийшли підтримати "свободівці" Андрій Іллєнко та Ігор Мірошніченко та "бютівка" Ксенія Ляпіна.

Акція триває майже годину. О 13:00 більшість учасників розходиться. Так як двері у "Укравтодор" зачинені. Активісти обіцяють надіслати листи сюди, в КМДА та Кабінет міністрів України. Якщо відповіді не буде, учасники обіцяють більш радикальні дії.

Зараз ви читаєте новину «"У нас немає доріг, а є тільки напрямки". До Укравтодору принесли поламані запчастини автомобілів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути