неділя, 07 серпня 2022 12:54

Спецтема: Війна Росії проти України

У МВС розкрили суми, за які колаборанти зраджують Україну

У МВС розкрили суми, за які колаборанти зраджують Україну
У МВС розповіли, за яку суму зрадники готові "продати" Україну. Фото: СБУ

В Україні від початку повномасштабного вторгнення Російської Федерації затримали понад 1,5 тис. людей, які допомагали ворогу.

Затримані добровільно погоджувалися співпрацювати з російськими окупантами за винагороду 5–10 тис. грн, заявив 7 серпня заступник міністра внутрішніх справ Євген Єнін в ефірі загальнонаціонального телемарафону, передає Gazeta.ua.

"За 164 дні війни на території держави викрили майже100 ворожих диверсійно-розвідувальних груп, затримали понад 1600 осіб, імовірно причетних до диверсійної діяльності. Зрада держави за 300 доларів – майже як за 30 срібників. Це також перспектива провести найближчі 15 років у тісній камері", – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До 50 атак за добу: назвали області, які Росія обстрілює найбільше

Коригувальники та послужники диверсантів погоджуються передавати ворогу інформацію про розташування позицій українських військових, блокпостів, а також інформують про місця "прильоту" ракет, додав Єнін.

Служба безпеки України викрила станом на 8 червня понад 160 ворожих диверсійно-розвідувальних груп і повідомила про підозри 1 тис. зловмисників за злочини проти держбезпеки.

Одна з останніх спецоперацій – знешкодження російської агентури, яка готувала теракти на півдні України. Зокрема, СБУ затримала ворожого агента, який розвідував дислокацію артилерії та спецпідрозділів ЗСУ на південному фронті.

19 травня стало відомо, що в Україні від 24 лютого викрили 88 диверсійно-розвідувальних груп. Затримали до 800 осіб, причетних до диверсійної діяльності. Майже всіх передали до Служби безпеки України.

Зараз ви читаєте новину «У МВС розкрили суми, за які колаборанти зраджують Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути