середа, 23 листопада 2022 10:50

Спецтема: Війна Росії проти України

У МОЗ гнівно звернулися до росіян через обстріл пологового у Вільнянську

У МОЗ гнівно звернулися до росіян через обстріл пологового у Вільнянську
Російські окупанти обстріляли пологове відділення Вільнянської лікарні Запорізької області у ніч на 23 листопада. Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

Російські окупанти обстріляли пологове відділення Вільнянської лікарні Запорізької області у ніч на 23 листопада.

У результаті обстрілу в одного із постраждалих медиків 37% опіків. Про це повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

Він нагадав, що в результаті удару загинуло немовля. Породіллю поранено, ще двох лікарів дістали з-під завалів. Ляшко зазначив, що поранені отримують допомогу, однак життя дитини вже не поверне ніхто.

"Маленьке життя, яке могло колись стати великим і щасливим, вже не поверне ніхто. Це не країна-терористка, це країна-вбивця. Це не відповідальність того виродка, який запустив цю ракету, це відповідальність кожного росіянина, хто підтримує або не виступає проти режиму божевільного маніяка", – написав очільник МОЗ.

Ляшко наголосив, що колись росіяни оговтаються від пропаганди Кремля, але буде вже запізно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ воює проти цивільних – Зеленський показав наслідки обстрілів у Вільнянську й Куп'янську

"Ми ніколи вас не пробачимо. Світ ніколи вас не пробачить. Ви колись оговтаєтесь від пропаганди, якою вам промили мізки, але буде вже запізно. Життя дітей, яких ви вбили вже ніхто не поверне. Вічна пам'ять. Щирі співчуття рідним", – зазначив Ляшко.

Ляшко також звернувся до директора Європейського регіонального бюро Всесвітньої організації охорони здоров'я Ганса Клюге, наголосивши, що "не може бути жодних компромісів зі злом".

"P.S. Михайло Мурашко, г*внюк ти, а не міністр охорони здоров'я", – додав Ляшко, звертаючись до голови МОЗ Російської Федерації.

У пологовому відділенні лікарні Вільнянська на Запоріжжі, куди поцілили російські ракети, перебували троє людей. Немовля 2022 року народження загинуло, його матір і лікаря рятувальники дістали з-під уламків будівлі, повідомила Державна служба надзвичайних ситуацій. Частина медзакладу зруйнована.

По пологовому відділенню лікарні окупанти вдарили ракетами С-300. Загинув хлопчик, який народився два дні тому, уточнив заступник голови Офіса президента Кирило Тимошенко. За його даними, в момент удару там перебували двоє лікарів.

Зараз ви читаєте новину «У МОЗ гнівно звернулися до росіян через обстріл пологового у Вільнянську». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути