Ексклюзиви
четвер, 07 квітня 2011 14:45

У Москві біля станції метро затримали кавказця з бомбою

У Москві біля станції метро затримали кавказця з бомбою

44-річний Магомед Алієв був затриманий в середу ввечері поряд з метро "Кутузівська" на Кутузовському проспекті у Москві. У його машині - білий джип Mercedes - знайшли потужний вибуховий пристрій.

Як з'ясувалося, Алієв приїхав до Москви з Калмикії. Чоловік заперечує, що вибухівка належить йому, запевняючи, що займається бізнесом. "Чоловік стверджує, що пакет з бомбою йому підкинули на автозаправці", - розповіли журналістам в столичній поліції, пише Newsru.

Обстеживши пристрій, вибухотехніки встановили, що воно складається з двох зарядів (потужністю близько 200 грамів у тротиловому еквіваленті кожен), смертоносної начинки у вигляді гайок, болтів і шурупів і дроти від телефонного зарядника. Як відзначає видання, подібний пристрій міг бути використано для великого теракту.

"Якщо подібний пристрій підірвати, наприклад, у вагоні метро - навряд чи вдасться уникнути жертв", - розповів кореспондентам фахівець, який працював на місці багатьох терактів. На станції "Парк культури" в минулому році, наприклад, за його словами, пояс смертниці був начинений вибухівкою, еквівалентний 1,5 кг тротилу. Тоді загинули 12 людей.

Також 6 квітня на Рязанському проспекті біля будинку 84 співробітники ДПС і ФСБ затримали безробітного, у якого в багажнику автомашини Mercedes виявили та вилучили 200-грамову тротилову шашку.

Водій цієї іномарки, за оперативними даними, - член міжнародної терористичної організації "Ісламський джихад" 38-річний Джамшут Буйнатов. Буйнатова зупинили, коли він на автомобілі прямував у бік області. За даними правоохоронних органів, він розшукується в Самарській області за підозрою в підробці документів.

На щастя, на цей раз вибухи вдалося запобігти. Робот-сапер знищив обидва заряди вибухівки.

Зараз ви читаєте новину «У Москві біля станції метро затримали кавказця з бомбою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути