субота, 12 листопада 2022 12:08

У Молдові буде новий прем'єр-міністр ‒ кого розглядають на посаду

У Молдові буде новий прем'єр-міністр ‒ кого розглядають на посаду
У Молдові наступного тижня очікують переформатування уряду. Фото: mon.gov.ua

У Молдові мають переформатувати уряд. Станеться це, ймовірно, вже у понеділок, 14 листопада.

Прогнозують, що нинішню прем'єрку Наталію Гаврилицю на посту змінить колишній міністр внутрішніх справ Дорін Речан, повідомляє Gazeta.ua.

Через активізацію проросійських сил у Молдові вже кілька тижнів політична ситуація доволі напружена. До того ж, на країну зовні тисне Росія шляхом енергетичного шантажу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Молдова вигнала російського дипломата

Нині ймовірний наступний прем'єр є радником президента з питань національної оборони та безпеки. Досі він висловлював підтримку Україні, був прихильником євроатлантичних прагнень Молдови. Він переконаний, що Молдова має інтегруватись до НАТО, адже нейтральний статус у нинішніх умовах малоефективний.

Аналітики прогнозують, що новий прем'єр посилюватиме силовий блок. Відбувається переформатування уряду на тлі спроб проросійських сил силою захопити владу в Молдові.

Опозиція разом з Росією працює над розхитуванням ситуації в Молдові. Втручання РФ у політичне життя Молдови не є новим, сказала президентка Мая Санду в інтерв'ю румунському каналу Digi24.

Федеральна служба безпеки Росії намагається організувати антиурядові настрої в Молдові. Кремль незадоволений активним прозахідним курсом уряду Молдови. Тому він використовує місцеву опозицію, яка влаштовує в Кишиневі акції протесту проти президентки Маї Санду. Про це пише The Washington Post.

Зараз ви читаєте новину «У Молдові буде новий прем'єр-міністр ‒ кого розглядають на посаду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути