неділя, 27 березня 2022 00:47

Спецтема: Війна Росії проти України

У Мелітополь зайшли військові з Південної Осетії - яка ситуація в місті

У Мелітополь зайшли військові з Південної Осетії - яка ситуація в місті
Окупаційна влада намагалася провести мітинг на підтримку РФ. Фото: Генеральний штаб ЗСУ

До Мелітополя Запорізької області прибуло підкріплення окупаційних військ Росії з Південної Осетії.

У центрі міста їздять танки з прапором невизнаної держави. Російські військові обіцяють місцевим пенсіонерам виплатити по 10 тис. рублів, повідомили у пресслужбі Запорізької ОВА.

"Втім, як виявилося, маийбутні виплати - черговий приийом загарбників для досягнення своїх цілей . Дані пенсіонерів та і‌хні підписи окупанти планують використати для проведення псевдореферендуму", - ідеться у повідомленні.

Також у Мелітополі окупаційна влада намагалася провести мітинг на підтримку РФ. Однак містяни на мітинг не вийшли. Рашисти вивели на мітинг людей, які нагадували безхатченків.

Окрім цього, під час розмінування одного з населених пунктів на Запоріжчині травмувалися двоє рятувальників. Вони перебувають у лікарні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рашисти нещадно обстрілюють Ізюм - пʼятеро загиблих

Російські військові обстріляли в області дві високовольтні підстанції. Унаслідок пошкоджень без електрики залишилися мешканці сіл Вербове, Андріївське, Романівське, та Антонівка.

В центрі Енергодара на будівлі вузлу зв'язку Запорізькоі‌ АЕС росіяни встановили свою "тарілку" для трансляції своїх пропагандистських каналів.

"В районі Василівки ворог блокував рух евакуаційної колони. Понад 300 легкових автомобілів і більше 80 автобусів евакуаційної колони кілька годин чекали на гуманітарнии‌ коридор, щоб рухатись далі: жінки, діти, вразливі верстви населення. Зрештою ввечері колона успішно дісталася Запоріжжя", - пишуть у пресслужбі.

Загарбники намагаються вести штурмові дії на Запорізькому напрямку, але успіху не мають. Українські захисники на Запоріжчині знищили 22 окупанта, 47 - поранили, знищили танк, чотири бронетранспортери, три автомобілі і чотири бойові машини піхоти, додатково три - пошкодили.

Окупанти в Мелітополі збирають голів ОСББ та пропонують повідомляти, "де живуть фашисти". Так називають усіх, хто проти Росії, зберігає чи демонструє прапор або герб України, вважає українську владу єдиною легітимною.

Росіяни хотіли сьогодні організувати проплачений мітинг у тимчасово захопленому місті Мелітополь під Запоріжжям, щоб показати картинку для російського телебачення. За участь в акції платили 1200 рублів.

Зараз ви читаєте новину «У Мелітополь зайшли військові з Південної Осетії - яка ситуація в місті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути