середа, 13 квітня 2011 12:16

У Мексиканській затоці затонула платформа нафтовидобувного комплексу

Біля берегів мексиканського штату Кампече в Мексиканській затоці частково затонула житлова платформа, що входить до складу нафтовидобувного комплексу. Про це повідомляється в прес-релізі, розміщеному на сайті нафтокомпанії Petroleos Mexicanos (Pemex), якій належить комплекс.

За даними оператора, крен конструкції був виявлений ще у вівторок, 12 квітня, в 7:39 за місцевим часом (10:39 за київським часом). Повідомляється, що причиною крену стало протікання підводної частини платформи. Після того, як стало очевидно, що насоси не справляються з водою, що надходила, з конструкції були евакуйовані 638 осіб.

Повідомляється, що глибина моря в місці, де розташована платформа, становить 38 метрів. Сама конструкція має в ширину 50 метрів, через що значна її частина залишається над водою. За даними компанії, в приміщеннях платформи зберігалися ємності з більш ніж з двома тисячами барелів палива. Як повідомляється в прес-релізі, поки що витоку нафтопродуктів зареєстровано не було.

Зараз ви читаєте новину «У Мексиканській затоці затонула платформа нафтовидобувного комплексу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути