пʼятниця, 17 червня 2022 13:29

Спецтема: Війна Росії проти України

У Маріуполі окупанти ізолюються від містян, щоб уберегти свої життя - Бойченко

У Маріуполі окупанти ізолюються від містян, щоб уберегти свої життя - Бойченко
Один зі стихійних смітників у Маріуполі. Фото: t.me/mariupolrada

У знищеному Росією Маріуполі на Донеччині спалах інфекцій.

Окупанти почали відмежовувати військові поселення від жителів міста, щоб "якось уберегти власні життя", повідомила Маріупольська міська рада в Тelegram 17 червня.

За словами мера Вадима Бойченка, Маріуполь стоїть на порозі спалахів холери та дизентерії. Місто зачинили на карантин, обмежили доступ до річки та моря.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тіла прибирають разом із бетоном і вивозять, як сміття - окупанти зносять будинки в Маріуполі

"У місті тисячі стихійних поховань, немає каналізації. Зараз підвищується температура повітря і починаються дощі. Весь розмитий ґрунт потрапляє до річок, колодязів, криниць та джерел звідки люди беруть воду. Це може привести до тисяч смертей маріупольців. 100 тис. жителів просто тримають у гетто. Переважна більшість з яких, пенсіонери. Вони хочуть, але не можуть виїхати", - заявив Бойченко.

Підкреслив, що росіяни та колаборанти не вживають необхідних заходів для порятунку містян. Лікарні розбиті, а все вціліле медичне обладнання вивезли до окупованого Донецька.

"Єдине що вони намагаються зробити - це врятувати власні життя, а до маріупольців їм немає ніякого діла" - додав Бойченко.

Російські війська знищили у Маріуполі понад 95% споруд, у тому числі цивільних, житла людей.

Точну кількість загиблих у Маріуполі встановити неможливо. За різними оцінками, через дії окупантів у місті могли померти до 22 тис. мирних мешканців.

Заблокований Маріуполь повністю контролюють росіяни. У місті все ще перебуває приблизно 100 тис. українців. "Евакуюватися" окупанти дозволяють лише на територію РФ або ОРДЛО, попередньо пройшовши "фільтрацію".

У місті критична ситуація: бракує їжі, води, ліків. Через масові поховання загиблих у подвір'ях, відсутність водопостачання та тотальну антисанітарію у Маріуполі прогнозують епідеміологічну катастрофу.

Зараз ви читаєте новину «У Маріуполі окупанти ізолюються від містян, щоб уберегти свої життя - Бойченко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути