пʼятниця, 23 березня 2012 12:15

У Макіївці повісився підліток, якого примусово перевели в іншу школу

У Макіївці повісився підліток, якого примусово перевели в іншу школу
Хлопчик повісився на спортивному турніку. Фото: 24smi.org

Хлопчик з Макіївської школи №3, якого минулої осені примусово перевели в школу №19, покінчив із собою. Про це розповіли жителі селища ім. Кірова в Макіївці.

Самогубство дев'ятикласника сталося вчора ввечері. 15-річний Володя Ченьонов повернувся зі школи, протопив грубку приватного будинку, в якому жив удвох з мамою, а потім вийшов у двір і повісився на спортивному турніку. Петлю хлопчик спорудив зі шкільного ременя. Сусід побачив дитину, заглянувши через паркан, і подзвонив в міліцію.

"Мама і тато, вибачте!", - це все, що написав підліток перед смертю.

"І більше в записці нічого, ніякого натяку на причину, - каже Анна Назіпова з батьківського комітету закритої школи № 3, де раніше навчався Володя. - Кажуть, останнім часом Володя ні з ким не дружив, але й ні з ким не конфліктував. Що у нього творилося на душі - ніхто не знає. Я розпитувала своїх дітей і чужих - ніхто не може зрозуміти, що могло статися. Може бути, причина в тому, що в нашому селищі Кірова підліткам взагалі нікуди себе подіти? А наша третя школа, яку закрили - вона була душою селища, там був невеликий, але теплий колектив, де кожній дитині приділялося більше уваги. Адже там у нас і всі свята селищні проходили.

Володя Ченьонов брав активну участь у всіх акціях на захист школи № 3, які проводили діти і батьки.

У школі № 3 м. Макіївка до 1 вересня 2011 року займалися 114 дітей. Учні, батьки та викладачі, звільнені 31 серпня 2011, провели в школі № 3 свято першого дзвоника, а 2 вересня їх не пустили до школи. Більшість учнів були примусово переведені в школу № 19 Макіївки. Серед тих, хто опинився переведений, є діти, чиї батьки не писали заяв з проханням про переведення в іншу школу. Їх документи були передані райвідділом освіти з однієї школи в іншу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сумський даішник врятував молоду жінку, яка стрибнула з мосту

Батьки учнів школи № 3 подали адміністративний позов, яким оскаржили дії Макіївської міськради і мера, які постановили закрити школу. Зараз ця справа знаходиться в Донецькому апеляційному адміністративному суді. Судовий розгляд у першій інстанції - окружному адміністративному суді Донецька батьки програли. Їх опоненти з місцевих органів влади - зокрема, заступник мера Макіївки Володимир Полянський посилається на відсутність коштів на утримання школи.

"Макіївських чиновників діти не хвилюють, у них тільки гроші на умі", - обурюється Ганна Назіпова.

Сьогодні в Донецькому апеляційному адмінсуді розглядається скарга на рішення суду першої інстанції, яке врятувало від закриття іншу - українську школу № 111 в місті Донецьку. Донецька міськрада вимагає скасувати рішення Ворошиловського райсуду і як і раніше наполягає на закритті української школи, в якій займається 240 учнів.

Зараз ви читаєте новину «У Макіївці повісився підліток, якого примусово перевели в іншу школу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

25

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути