вівторок, 10 жовтня 2017 12:23

У Львові від отруєння грибами померло двоє людей

У Львові від отруєння грибами померло двоє людей
Жертвами отруйних грибів стали 59-річний чоловік з Радехівського району та 73-річна жінка ромської національності з Жидачівського району. Фото: Zaxid.net

Двоє людей, яких госпіталізували в Львівську обласну клінічну лікарню через отруєння блідою поганкою, цієї ночі померли.

Жертвами отруйних грибів стали 59-річний чоловік з Радехівського району та 73-річна жінка ромської національності з Жидачівського району. Про це повідомляє Zaxid.net.

"Вони вчора були вкрай важкі. І сьогодні вночі, незважаючи на всю проведену терапію, померли", ‒ розповіла заступниця головного лікаря львівської обласної клінічної лікарні Лілія Юхимів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Грибний сезон: померла ще одна жінка

Також вчора у лікарню поступила сім'я зі Львова. Жінка в реанімації, чоловік в гастроентерології. Дитину госпіталізували у Західноукраїнський медичний центр. За результатами клінічних аналізів, вони також отруїлися грибами.

Станом на зараз в обласній лікарні у реанімації перебуває чотири пацієнти. Їхній стан залишається важкий. У відділенні гастроентерології двоє осіб.

Завідувач кафедри анастезіологіі та інтенсивної терапії львівського медуніверситету Ярослав Підгірний пояснив, що токсини від грибів діють кількома способами.

"Перший ‒ гастроентератична форма, коли токсини діють на шлунково-кишковий тракт, тоді людина відчуває блювоту, пронос. Найбільш часта форма отруєння грибами, хоча достатньо лагідна, бо є шанси на врятування життя. Друга ‒ нейротропна, коли токсини діють на центральну нервову систему. Викликають порушення психіки, збудження, судоми. Досить страшно виглядає, але є певна надія на одужання. Найгірша стадія ‒ гепатотропна, коли токсини діють на печінку. Це тяжка форма, коли токсини руйнують клітини печінки і, на жаль, методи лікування є досить обмеженими", ‒ сказав професор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розповіли, скільки киян отруїлися грибами. Серед них є діти

Саме така стадія є зараз у пацієнтів, які перебувають у лікарні. Тривалість лікування важко передбачити.

За грибний сезон 2017-го отруїлися 242 українці, 13 із яких померли. Серед потерпілих зареєстрували 43 дитини, 5 із них померли.

Зараз ви читаєте новину «У Львові від отруєння грибами померло двоє людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути