Ексклюзиви
четвер, 12 грудня 2019 15:01

У Львові активісти штурмували райраду з вимогою перевірити роботу журналістів
10

Сесію Львівської міськради перервав штурм місцевих активістів
Фото: zaxid.net
Сесію Львівської міськради перервав штурм місцевих активістів
Сесію Львівської міськради перервав штурм місцевих активістів
Сесію Львівської міськради перервав штурм місцевих активістів
Сесію Львівської міськради перервав штурм місцевих активістів

12 грудня у Львові зірвали сесію міськради. Чоловіки в одязі, схожому на військовий, штурмували будівлю, вибивши двері.

Чергове засідання сесії Львівської міської ради мало відбутись сьогодні зранку в приміщенні Шевченківської районної адміністрації. Однак невідомі особи увірвались до приміщення районної адміністрації, вибивши вхідні двері та пошкодивши інше майно, повідомляють у ЛЬвівській міській раді.

Група невідомих осіб захопила залу засідань Шевченківської районної адміністрації, таким чином перешкоджаючи початку сесії. Серед осіб, які вчиняли протиправні дії, ідентифікували людей, які раніше виламували двері в міськраді, а також обливали посадовців невідомою речовиною.

У приміщенні на момент штурму перебували представники правоохоронних органів. Нападники один за одним виштовхали правоохоронців з дверей будівлі.

Це добре видно на відео з камер спостереження.

За повідомленням ZAXID.NET, штурм здійснили члени різних громадських організацій Львова. Зокрема "Об'єднання добровольців", "Розвиток громади", "Українська спілка учасників АТО" та ГО "Шквал".

"Після цього члени організацій зайшли у сесійну залу, де почали вимагати у чиновників та присутніх депутатів надати їм слово. Головна вимога штурмовиків, яку озвучила голова організації "Об'єднання добровольців" Олена Живко – зняти з сайту ZAXID.NET сюжет "Львівські тітушки – хто вони?" та спецпроект "Ідентифікація тітушок". Окрім того, члени організації вимагають у депутатів загалом "дати оцінку" публікаціям ", - повідомляє видання.

Після виступу Живко депутатка міськради Олена Пасевич запропонувала створити робочу групу, щоб вивчити, у чому полягає конфлікт та дати оцінку діям журналістів ZAXID.NET. Депутати проголосували "за" таке протокольне доручення, створивши робочу групу, у яку увійдуть депутати з усіх фракцій та члени ГО "Об'єднання добровольців". За таке рішення проголосувало 47 депутатів. Після цього активісти покинули сесійну залу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Боротьба триває" - у Полтаві заблокували міську раду

Поліцейські повели слідчі дії у Шевченківській районній адміністрації. Зокрема, зняли відбитки пальців на вхідних дверях, які виламали учасники штурму, та взяли відібрати пояснення у присутніх на місці події.

Також за цим фактом відкрите кримінальне провадження за фактом хуліганства. Нікого з учасників силового захоплення не затримали.

29 травня у Львові група протестувальників виламала двері до будівлі міської ради і прорвалася всередину. Напередодні під час засідання виконавчого комітету ці ж люди облили посадових осіб міської ради невідомою рідиною, імовірно, фарбою.

Зараз ви читаєте новину «У Львові активісти штурмували райраду з вимогою перевірити роботу журналістів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути