четвер, 25 листопада 2021 02:34

У Ла-Манші затонуло судно з мігрантами. Загинуло щонайменше три десятки людей

У Ла-Манші затонуло судно з мігрантами. Загинуло щонайменше три десятки людей
В аварії згинули три десятки людей. Фото: The Associated Press

У Ла-Манші затонуло судно з 34 мігрантами на борту, внаслідок чого загинула щонайменше 31 людина.

Жертвами інциденту стали, зокрема, п'ятеро жінок і дівчинка. Двох людей вдалося врятувати, а ще один пасажир вважається зниклим безвісти, його пошуки тривають, повідомляє The Associated Press.

Човен прямував до Великої Британії. Правоохоронці заарештували чотирьох осіб, підозрюваних у торгівлі людьми. Їх вважають причетними до інциденту із затонулим судном.

Президент Франції Еммануель Макрон виступив за негайне збільшення фінансування прикордонного агентства Європейського Союзу Frontex і екстрену зустріч міністрів європейських урядів, "стурбованих проблемою міграції".

"Франція не дозволить, щоб Ла-Манш перетворився на кладовище", - заявив французький лідер.

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон скликав засідання урядового кризового комітету. Очільник британського уряду сказав, що "шокований, вражений і глибоко засмучений" тим, що сталося.

Він закликав Францію активізувати зусилля, щоб зупинити потік мігрантів. На його переконання, інцидент показав, що зусиль французької влади щодо патрулювання пляжів "виявилося недостатньо".

"Наша пропозиція полягає в тому, щоб збільшити нашу підтримку, а також працювати разом з нашими партнерами на відповідних пляжах, на майданчиках для спуску цих човнів, - вказав Джонсон. - У нас виникли труднощі з тим, щоб переконати деяких наших партнерів, зокрема французів, діяти так, як ми вважаємо за потрібне".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мігранти на кордоні поранили польського військового

Україна почала посилювати кордон з Білоруссю. Там розпочалася спільна спеціальна прикордонна операція "Полісся". Державна прикордонна служба України проводить її спільно з силами Національної гвардії, Національної поліції, ЗСУ та іншими задіяними резервами.

Зараз ви читаєте новину «У Ла-Манші затонуло судно з мігрантами. Загинуло щонайменше три десятки людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути