понеділок, 22 жовтня 2012 09:48

У Кувейті поліція обстріляла гумовими кулями 30-тисячний натовп

У Кувейті в неділю, 21 жовтня, понад 100 людей, у тому числі 11 поліцейських, отримали поранення в результаті зіткнень демонстрантів з представниками правоохоронних органів, повідомляє ИТАР-ТАСС з посиланням на місцеві власті.

Учасники акцій протесту виступали проти внесення поправок до закону про вибори. У минулу п'ятницю емір Кувейту шейх Сабах аль-Ахмед аль-Джабер ас-Сабах повідомив, що "дав кабінету міністрів указ про внесення змін до виборчої системи з метою зміцнення національної єдності і демократії в країні". Глава держави також розпорядився створити Національний виборчий комітет і організувати передвиборчу кампанію.

Опозиція, до складу якої входять ісламісти і представники місцевих племен, дійшла висновку, що поправки дають перевагу проурядовим силам і оголосила бойкот наміченим на 1 грудня парламентським виборів.

У неділю по всій країні на вулиці вийшли, за різними оцінками, від 30 до 100 тис. чоловік. Деякі з них прикріпили до одягу помаранчеві стрічки, які символізують необхідність змін. Акції протесту переросли в зіткнення з поліцією. Правоохоронні органи застосували сльозогінний газ для розгону мітингувальників і обстріляли натовп гумовими кулями.

У міністерстві внутрішніх справ країни підтвердили, що 11 охоронців порядку отримали поранення. При цьому у відомстві вказали, що поліція вдалася до силових методів лише після того, як натовп став некерованим.

Емір Кувейту шейх Сабах аль-Ахмед аль-Джабер ас-Сабах 7 жовтня підписав декрет, згідно з яким Національні збори (парламент) 2009 року скликання оголошується розпущеними. Приводом послужила гостра політична криза, викликана непримиренними розбіжностями між виконавчою і законодавчою гілками влади. Це заважало прийняттю законів, проведення реформ та розвитку емірату в цілому. Розпуску передував відхід у відставку уряду за рішенням глави держави. Однак у червні Конституційний суд країни визнав його недійсним і ухвалив відновити Національні збори.

Зараз ви читаєте новину «У Кувейті поліція обстріляла гумовими кулями 30-тисячний натовп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути