пʼятниця, 16 березня 2012 13:40

У Кривому Розі викрили чиновників, які щомісяця брали по 25 тисяч гривень хабарів

У Кривому Розі викрили чиновників, які щомісяця брали по 25 тисяч гривень хабарів

У Кривому Розі співробітниками УСБУ викрито протиправну діяльність трьох співробітників територіального управління державної інспекції на автомобільному транспорті Міністерства інфраструктури України в Дніпропетровській області, які щомісяця отримували хабарі по 25 тис.грн.

Як повідомили в прес-групі УСБУ в Дніпропетровській області, двоє чоловіків і жінка за оформлення документів для видачі ліцензійних карток вимагали та отримували хабарі від суб'єктів господарювання, які займаються пасажирськими автоперевезеннями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голову Бердичівського району затримали за хабар у 114 тисяч доларів

"Згідно з діючими нормативними актами, ліцензійна картка видається безкоштовно. Члени групи встановили "таксу", по якій отримували від перевізників на видачу однієї ліцензійної картки для кожного автотранспортного засобу від 150 до 250 грн. Кошти розподілялися в рівних частках між членами групи, відразу після отримання їх в службовому кабінеті. Щомісячний дохід кожного зловмисника становив близько 20-25 тис. грн", - говориться в повідомленні.

За даними правоохоронних органів, на початку березня співробітники СБУ спільно зі слідчим прокуратури затримали трьох держслужбовців "на гарячому", в службовому кабінеті, відразу після отримання чергової частини хабара в сумі 2500 грн та видачі ліцензійних карток.

За матеріалами СБУ органами прокуратури стосовно трьох співробітників автотранспортної інспекції порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.368 ("Одержання хабара") Кримінального кодексу Україні. За цією статтею передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до12 років.

Зараз ви читаєте новину «У Кривому Розі викрили чиновників, які щомісяця брали по 25 тисяч гривень хабарів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути