Ексклюзиви
субота, 12 січня 2013 17:42

У Криму чиновники привласнили 140 тис. грн, передбачені на продукти харчування для дитсадків

У Криму чиновники привласнили 140 тис. грн, передбачені на продукти харчування для дитсадків
Викрито махінації з бюджетними коштами з боку працівників Управління освіти міської ради одного з регіонів півострова. Фото: citi.cv.ua

У Криму чиновники привласнили майже 140 тис. грн, виділених із бюджету на закупівлю продуктів харчування для дитячих садків, повідомляє прес-служба МВС України.

Зокрема, викрито махінації з бюджетними коштами з боку працівників Управління освіти міської ради одного з регіонів півострова.

Для придбання вершкового масла Управління освіти провело тендер серед п'яти кримських постачальників. За підсумками конкурсу з фірмою-переможцем було укладено договір на поставку масла на суму, що перевищує 500 тис. грн. Однак в ході перевірок виявилося, що процедура закупівлі проведена з порушеннями вимог закону України "Про державні закупівлі" (жодне з п'яти підприємств не подало повний перелік документів), у зв'язку з чим торги повинні були скасувати.

"Тим не менше, "зручна" для чиновників міськради фірма майже до кінця 2012 р. поставляла в дошкільні установи масло за вельми завищеними розцінками. Різниця в цінах склала майже 140 тисяч гривень. Саме цю суму чиновники і поклали собі в кишеню, чим завдали великої шкоди місцевому бюджету", - йдеться у повідомленні.

За фактом посадового злочину відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 364 КК України "Зловживання владою або службовим становищем".

Зараз ви читаєте новину «У Криму чиновники привласнили 140 тис. грн, передбачені на продукти харчування для дитсадків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути