Ексклюзиви
середа, 01 квітня 2020 14:58

У Кожари немає грошей на заставу – адвокат

У Кожари немає грошей на заставу – адвокат
Колишнього міністра закордонних справ Леоніда Кожару підозрюють в умисному вбивстві товариша - бізнесмена Сергія Старицького. Фото: facebook.com/leonid.kozhara

Адвокати ексміністра закордонних справ Леоніда Кожари подали апеляційну скаргу на рішення Шевченківського суду Києва щодо тримання підозрюваного під вартою.

Кожара не вніс застави в розмірі понад 14 млн грн, оскільки не має таких коштів. Імовірно, він буде їх брати в борг. Про це кореспондентові Gazeta.ua розповів адвокат підозрюваного Олександр Шира.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Про казус не може йти мова – адвокат щодо заяви дружини Кожари

"31 березня подано апеляційну скаргу на ухвалу слідчого судді щодо застосованого запобіжного заходу. Принципова позиція: не пом'якшити запобіжний захід для мого клієнта – "збити заставу", "висмикнути на домашній". А довести апеляційному суду, що підозра у вчиненні Леонідом Кожарою вбивства свого близького друга повністю необґрунтована. Жодних прямих доказів, що саме він здійснив постріл, немає. Навпаки, існують докази, зокрема, свідчення, в яких повністю пояснено механізм отримання потерпілим Сергієм Старицьким смертельного поранення", - розповів Шира.

На сьогодні, 1 квітня, заплановано перший допит Кожари.

21 лютого в будинку Леоніда Кожари в селі Чайки Києво-Святошинського району знайшли з простреленою головою столичного бізнесмена Сергія Старицького. Спершу в поліції Київщини повідомили, що Старицький приїхав у гості й укоротив собі віку. Однак уже наступного дня справу перекваліфікували на умисне вбивство.

Зараз ви читаєте новину «У Кожари немає грошей на заставу – адвокат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути