Ексклюзиви
пʼятниця, 15 березня 2013 17:17

У КМДА вирішили, що голодувальникам туалет не знадобиться

У КМДА вирішили, що голодувальникам туалет не знадобиться
Семеро людей оголосили голодування. Фото: Наталії Шестопал

У приміщенні холу КМДА закрили туалети для будівельників, які протестують проти невиплати зарплат. Про це розповів один з учасників безстрокової акції голодування та голова профспілки "Серп і молот" Віталій Махінько.

"Нам заборонили користуватися туалетами. Співробітники ходять туди з ключами", - розповів учасник акції.

За його словами, у КМДА роблять вигляд, що не знають яке підприємство займається ремонтами соціального житла.

"Вийшов заступник Попова Михайло Кучук і стверджує, що державна адміністрація немає ніякого відношення до цих квартир. Виявляється, не зрозуміло хто робить ремонти у квартирах, які людям роздають безкоштовно. Якщо зранку говорили, що вони все заплатили і не мають боргів, то ввечері вже стверджують, що не мають ніякого відношення і просять два дні, щоб розібратися", - зазначив Віталій Махінько.

Він розповів, що представники замовника будівництва КП "Житлоінвестбуд-УКБ" показали журналістам документи, що компанія сплатила всі гроші. У свою чергу виконроб робітників пообіцяв, що підприємство "Національна будівельна компанія", яке наймало людей, шукає можливість взяти кредит. Заявляють, що найближчим часом підприємство розрахується.

Нагадаємо, сьогодні зранку о 10.00 у приміщені міської адміністрації семеро людей оголосили голодування. Вони вимагають, щоб близько 50 будівельникам виплатили заборгованість по заробітній платі. Робітники чекали на зарплати майже чотири місяці. Сума боргу перед людьми складає близько 400 тисяч гривень на бригаду.

Голова КМДА заявив, що будівельники соціального житла на Троєщині постраждали через приватні компанії. У КМДА пообіцяли юридичну допомогу постраждалим. У адміністрації підготували звернення до прокуратури столиці з проханням провести розслідування.

Зараз ви читаєте новину «У КМДА вирішили, що голодувальникам туалет не знадобиться». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути