Ексклюзиви
пʼятниця, 21 квітня 2023 15:40

Спецтема: Війна Росії проти України

У Києві попрощались із полеглим на фронті екснардепом Олегом Барною
Оновлено
3

Сьогодні, 21 квітня, у Києві розпочалась церемонія прощання із полеглим воїном 68-ї окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша, колишнім народним депутатом України Олегом Барною.

Прощання розпочалось із поминальної служби у Михайлівському Золотоверхому соборі. О 12:30 шану Герою віддали на Майдані Незалежності, повідомляє пресслужба бригади.

Разом з Олегом Барною прощалися і з його побратимом – 31-річним командиром єгерського взводу Валерієм Дороховим.

У Києві попрощалися з Олегом Барною та його побратимом Валерієм Дороховим
Фото: bigkyiv.com.ua
У Києві попрощалися з Олегом Барною та його побратимом Валерієм Дороховим
У Києві попрощалися з Олегом Барною та його побратимом Валерієм Дороховим

А в суботу, 22 квітня, о 9:00 розпочнеться поминальна служба в Університетській Церкві Святої Софії Премудрості Божої у Тернополі. Цього ж дня о 12:00 відбудеться прощання з Олегом Барною в Гарнізонному храмі Чорткова ‒ Соборі Петра і Павла,

У селі Білобожниця Чортківського району у суботу о 19:00 відбудеться парастас. А в неділю, 23 квітня, о 14:00 Героя поховають на місцевому кладовищі. Чин похорону відслужать у у церкві Преображення Господнього села Білобожниця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як повідомляти про загибель військових: у Міноборони нагадали правила

Олег Барна був помічником гранатометника у 68-й окремій єгерській бригаді імені Олекси Довбуша, мав звання старшого сержанта.

"Пан Олег відомий всім, як народний депутат восьмого скликання, але для нас він – побратим, який на рівних з усіма виконував бойові задачі. Коли командири оголосили набір в групу на штурм ворожих позицій, старший сержант Барна не вагався ані хвилини. Задачу виконано, ворога вибито. Але, на жаль, ціною життів наших хлопців", ‒ зазначають побратими Барни із 68-ї бригади.

Олегу Барні 18 квітня мало виповнитися 56 років. Загинув він напередодні Дня народження.

До громадської діяльності він долучився ще у жовтні 1990 року, коли у Києві брав участь у "Революція на граніті" ‒ студентському голодуванні за вихід України зі складу СРСР. До 2014 року працював у школах Тернопільщини. Викладав математику, фізику, інформатику та допризивну підготовку. За цей час відзначився активною громадською діяльністю.

Не обійшлися без Барни також протестні акції "Україна без Кучми" на початку 2000-х років. Згодом він підтримав Революцію Гідності, на початку 2014 року брав участь у протистояннях із силовиками в центрі Києва. Тоді навіть отримав поранення.

Влітку 2014 року Барна пішов добровольцем у зону АТО, командував мінометним розрахунком. А в жовтні того ж року його обрали народним депутатом від "Блоку Петра Порошенка".

У парламенті Олега Барну знали переважно за численними епатажними акціями. Так, у грудні 2015 року він намагався винести з трибуни тодішнього прем'єра Арсенія Яценюка.

Про загибель на фронті Олега Барни повідомили 18 квітня.

7 березня у бою під Бахмутом в Донецькій області загинув Герой України Дмитро Коцюбайло.

А торік на фронті загинув колишній в'язень Кремля Геннадій Афанасьєв.

Зараз ви читаєте новину «У Києві попрощались із полеглим на фронті екснардепом Олегом Барною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути