середа, 19 квітня 2023 09:03

Як повідомляти про загибель військових: у Міноборони нагадали правила

Як повідомляти про загибель військових: у Міноборони нагадали правила
У міноборони закликають українців дотримуватись правил про інформування про загибель військових. Фото: mil.gov.ua

У Міноборони закликали українців не повідомляти у мережі про загибель військовослужбовців до того, як територіальні центри комплектування поінформують про це рідних.

Родичі не повинні дізнаватись про загибель військовослужбовця з інтернету. У ЗСУ є порядок оповіщення родичів про загибель військових, нагадала заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

Вона наголосила, що правом офіційно повідомляти цю інформацію наділені територіальні центри комплектування та соціальної підтримки (ТЦК СП).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Лізе в найгарячіші бої, безбашенний, б'є окупанта" – на фронті загинув Олег Барна

"Не командири, не побратими, не офіційні сторінки бригад тощо. Працівники ТЦК СП мають досвід та спеціально навчені такими комунікаціям. Якщо тіло не знайдено, тоді родині повідомляється, що військовослужбовець зник безвісти за певних обставин. Такий військовослужбовець в обліку буде зі статусом "безвісти зниклий". А от коли знайдено та ідентифіковано тіло, тоді повідомляється про загибель", ‒ зазначила Маляр.

За її словами, були випадки, коли свідки нібито бачили загибель військового, але тіло не знаходили. Згодом такий військовослужбовець виявлявся живим.

"Тому, прохання до всіх у публічних комунікаціях про загибель, з поваги до родичів, дотримуватись простих правил. Зокрема, сповіщати публічно після того, як ТЦК СП повідомить родичам про загибель чи зникнення безвісти. Потрібно також коректно вказувати статус ‒ "загиблий" чи "безвісти зниклий", ‒ додала Маляр.

Ворог хоче сформувати недовіру до рішень військового керівництва України. Мета російських інформаційно-психологічних операцій – перекласти з Росії провину за вбитих українців. Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр. Тому ворог інформаційно акцентує на українських втратах, в тому числі у боях за Бахмут і в передмісті.

Зараз ви читаєте новину «Як повідомляти про загибель військових: у Міноборони нагадали правила». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути