Ексклюзиви
четвер, 14 листопада 2019 19:45

У Києві колишні правоохоронці "сколотили" банду колекторів

У Києві колишні правоохоронці "сколотили" банду колекторів
У Києві затримали банду колекторів, яка вимагала неіснуючі борги. Фото - УНН

У Києві затримали членів злочинного угрупування, які погрожуючи фізичною розправою, вимагали в людей повернення "боргів".

Упродовж 2-х останніх місяців до поліції надійшло кілька заяв, що невідомі особи, погрожуючи насильством, пошкодженням майна, незаконним позбавленням волі, вимагають повернути гроші, які начебто були взяті у борг, повідомила прес-служба МВС України.

"Встановлено, що група осіб розробила злочинну "схему", за якою розшукувалися громадяни і під приводом діяльності колекторської фірми у цих громадян вимагали гроші. Як правило, ці суми були від 5 до 250 тисяч доларів США", - розповів голова Національної поліції України Ігор Клименко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У столиці колектори влаштували стрілянину

Правоохоронці встановили дату, час та місце зустрічі одного з потерпілих з учасником злочинного угрупування та затримали злочинця. З місця події правоохоронці вилучили $10 тис., які потерпілий передав фігурантові як повернення частини неіснуючого боргу. Згодом затримали ще трьох спільників зловмисника, які забезпечували силову підтримку діяльності злочинної організації.

"До складу злочинного угрупування входило вісім чоловіків, два із них – це колишні працівники правоохоронних органів. Наразі четверо осіб затримано, ще четверо – оголошено в розшук", – додав глава Нацполіції.

Досудове розслідування триває.

Співробітники Служби безпеки України під час спецоперації затримали у Вінниці учасників організованого угруповання, які спеціалізувалися на вимаганні грошей у мешканців різних регіонів України на "замовлення" приватних кредиторів.

Зараз ви читаєте новину «У Києві колишні правоохоронці "сколотили" банду колекторів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути