середа, 13 липня 2016 10:18

СБУ затримала нелегальних "колекторів"
3

Співробітники Служби безпеки України під час спецоперації затримали у Вінниці учасників організованого угруповання, які спеціалізувалися на вимаганні грошей у мешканців різних регіонів України на "замовлення" приватних кредиторів. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"До складу угруповання входили неодноразово судимі особи, деякі з них раніше притягались до кримінальної відповідальності за вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів. Під час спецоперації, проведеної одночасно в різних районах Вінниці, співробітники спецслужби затримали шістьох членів банди", - йдеться у повідомленні.

Відомо, що до зловмисників зверталися приватні кредитори, які пропонували "посприяти" у поверненні грошей з боржників. Учасники угруповання за послуги додавали свій відсоток до існуючої суми заборгованості.

"Правоохоронці задокументували численні факти силового вимагання боргів з громадян. У разі відмови зловмисники погрожували фізичною розправою, знищенням або пошкодженням майна. В учасників угруповання співробітники СБУ виявили боргові розписки під заставу квартир, будинків, земельних ділянок та транспортних засобів, які доводять проведення кримінальних оборудок", - повідомили у відомстві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вінницький патруль влаштував погоню за п'яним поліцейським

Відкрито кримінальне провадження. Під час досудового слідства членам угруповання можуть інкримінувати скоєння інших злочинів. Тривають оперативно-слідчі дії для встановлення та затримання спільників угруповання.

Зараз ви читаєте новину «СБУ затримала нелегальних "колекторів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути