середа, 26 квітня 2023 20:52

Спецтема: Війна Росії проти України

У Китаї висловилися щодо передачі Україні снарядів зі збідненим ураном

У Китаї висловилися щодо передачі Україні снарядів зі збідненим ураном
Китай не вважає ядерною ескалацією британські снаряди зі збідненим ураном для України, заявила речниця МЗС Мао Нін. Фото: Укрінформ

Китай не вважає передачу Україні британських снарядів зі збідненим ураном для танків Challenger 2 порушенням режиму нерозповсюдження ядерної зброї.

Такий висновок можна зробити з відповіді речниці МЗС КНР Мао Нін на запитання кореспондента російського пропагандистського видання ТАСС стосовно відповідної заяви держсекретаря з питань оборони Великої Британії Джеймса Гіппі, передає "Укрінформ".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна отримала снаряди зі збідненим ураном

У запитанні російський пропагандист підкреслив слова Гіппі про відправку Україні "тисяч снарядів для танків Challenger 2, у тому числі зі збідненим ураном", а також що "Велика Британія не контролює використання цих боєприпасів і не зобов'язана ліквідовувати наслідки їхнього використання", намагаючись провести аналогії з ядерною зброєю й, очевидно, очікуючи осуду з боку Китаю.

Відповідаючи на прохання прокоментувати цю інформацію, Мао сказала наступне.

"Наскільки я дізнавалася, відповідні країни використовували боєприпаси зі збідненим ураном на Близькому Сході, в Європі та інших регіонах, привертаючи увагу всього світу. Щодо "кризи в Україні", то відповідні країни мають охолодити ситуацію та сприяти дипломатичному врегулюванню, а не роздмухувати вогонь і подальшу ескалацію", – сказала вона.

21 березня стало відомо, що Велика Британія надасть Україні снаряди зі збідненим ураном для танків Challenger 2.

Такі снаряди мають високу ефективність для ураження сучасних танків і бронетехніки. Про це заявила заступниця міністра оборони Великої Британії Анабель Ґолді.

Снаряди зі збідненим ураном можуть краще пробивати броню.

Зараз ви читаєте новину «У Китаї висловилися щодо передачі Україні снарядів зі збідненим ураном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути