пʼятниця, 27 грудня 2019 09:11

У Казахстані упав пасажирський літак зі 100 людьми
10

Фото: Reuters

Біля аеропорту Алмати в Казахстані в районі селища Кизил Ту сталася авіакатастрофа. Впав літак Fokker-100 місцевої авіакомпанії Bek Air.

На його борту перебували 95 пасажирів і п'ять членів екіпажу.

Про обставини трагедії повідомляє прес-служба міжнародного аеропорту Алмати, передає "УНІАН".

За її даними, рейс 2100 з Алмати в столицю Казахстану місто Нур-Султан відбув за розкладом в 7.05 ранку 27 грудня за місцевим часом. Незабаром літак зник з радарів диспетчерів. Борт в 7.22 при зльоті почав втрачати висоту, пробив бетонну огорожу і врізався в 2-поверхову будівлю. Займання на місці падіння літака не сталося. За даними рятувальних служб, серед людей у літаку є вцілілі. Триває евакуація потерпілих з місця аварії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поховали 16-річних студенток, які загинули в одеській пожежі

На місці загинули 14 людей. Ще один в лікарні, зазначає начальник управління охорони здоров'я міста Тлеухан Абільдаєв. До Центру дитячої невідкладної медичної допомоги доставили 8 дітей в свідомості з політравмами. Всього у важкому стані в лікарнях Алмати виявилися 22 постраждалих під час катастрофи. Загалом 66 осіб шпиталізовані.

В аеропорту Нур-Султана скасували всі рейси. Там почали збиратися родичі тих, хто перебував у літаку Fokker-100. Також збирають інформацію про пасажирів. На місці чергують 20 медиків-психологів, передає "Апостроф".

Прем'єр-міністр Казахстану вже створив урядову комісію, яка має встановити причини аварії літака. Літак належить казахській компанії Bek Air, яка спеціалізується на лоу-кост перевезеннях і виконує рейси по внутрішніх напрямках.

На Філіппінах унаслідок руйнувань під час тайфуну Фанфон загинули щонайменше 16 людей. Вони проживали в містах і селах групи островів Вісайя у центральній частині країни. З цього регіону довелося евакуювати понад 4 тис. жителів.

Зараз ви читаєте новину «У Казахстані упав пасажирський літак зі 100 людьми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути