пʼятниця, 19 липня 2013 22:30

У Каїрі Поліція розганяє прихильників Мурсі сльозогінним газом

У Каїрі Поліція розганяє прихильників Мурсі сльозогінним газом
Фото: mirislama.com

Зіткнення між прихильниками і супротивниками позбавленого влади військовими президента Єгипту Мухаммеда Мурсі спалахнули у п'ятницю 19 липня в одному з районів Каїра.

Сутички почалися після п'ятничної молитви поблизу головної мечеті країни Аль-Азхар поряд з ринком Хан-ель-Халілі, передає ИТАР-ТАСС.

Активісти "Братів-мусульман" влаштували мітинг на підтримку екс-глави держави, викрикуючи гасла проти командування ЗС і міністра оборони Абдель Фаттаха ас-Сісі. Це не сподобалося місцевим жителям, і словесні перепалки між прихильниками ворогуючих таборів швидко переросли в бійки. За свідченням очевидців, в районі сутичок було чутно стрілянину.

На місце зіткнень за деякий час прибули поліцейські, які встали між сторонами живим щитом. У районі мечеті Аль-Азхар затримані 13 осіб, зокрема, шестеро сірійців і палестинець, які намагалися нападати на силовиків.

Пізніше стало відомо, що для розгону прихильників поваленого президента Мурсі в Каїрі поліцейські застосували сльозогінний газ, повідомляє "Интерфакс" з посиланням на місцеве агентство МЕНА.

Міжарабський телеканал "Аль-Арабія", зі свого боку, повідомив, що єгипетські військові раніше заблокували за допомогою колючого дроту вулиці, що ведуть до президентського палацу в єгипетській столиці.

Про постраждалих інформації поки що не надходило.

Раніше повідомлялося, що 17 липня кілька сотень прихильників поваленого президента Єгипту Мурсі зібралися біля будівлі уряду в Каїрі, щоб висловити невдоволення новим кабінетом міністрів.

Зараз ви читаєте новину «У Каїрі Поліція розганяє прихильників Мурсі сльозогінним газом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути