Ексклюзиви
субота, 05 травня 2012 12:46

У Каїрі нові безлади: загинули 2 людини, 300 поранені
15

Фото: Фото: Reuters

Щонайменше дві людини загинули і майже 300 отримали поранення під час сутичок між демонстрантами та співробітниками служби безпеки та поліції, що відбулися в Каїрі в п'ятницю, 4 травня, повідомляє Agence France-Presse.

У лікарні столиці Єгипту доставлено 171 людину, серед яких як демонстранти, так і співробітники силових структур.

Демонстранти, які виступають за якнайшвидшу передачу влади від військової хунти до цивільного уряду, розмістилися на площі біля будівлі Міноборони Єгипту. Заворушення почалися після того, як вони почали закидати камінням поліцейських. Співробітники правоохоронних органів, в свою чергу, застосували проти демонстрантів водомети і сльозогінний газ.

У зв'язку з тривалими заворушеннями правляча Верховна військова рада ввела в центральній частині Каїра, де розташована будівля Міноборони, комендантську годину, що діє з 23:00 п'ятниці по 7:00 суботи. Представники Верховної військової ради попередили, що правоохоронні органи будуть жорстко припиняти будь-які спроби порушення комендантської години.

Біля будівлі Міноборони з кінця квітня проводять акцію протесту прихильники Хазема Салаха Абу Ізмаїла, якого ЦВК відмовилася зареєструвати як кандидата в президенти Єгипту. 2 травня в результаті нападу на учасників акції протесту біля Міноборони невстановлених осіб загинули дев'ятеро людей.

Верховна військова рада, яка править в Єгипті з лютого 2011 року, коли пішов у відставку президент Хосні Мубарак, обіцяє передати владу цивільному уряду незабаром після обрання президента країни. Перший тур президентських виборів пройде в Єгипті 23-24 травня. Швидше за все, жоден з 13 кандидатів не зможе набрати більше 50% голосів, необхідних для перемоги в першому турі, і 16-17 червня буде проведений другий тур виборів.

Зараз ви читаєте новину «У Каїрі нові безлади: загинули 2 людини, 300 поранені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути